Πηγές: Ειδήσεις

 Σελ. 5 από 18: << < > >>

Το διαδίκτυο είναι εξαιρετικό εργαλείο καθώς μας προσφέρει τη δυνατότητα να μαθαίνουμε τα νέα από ολόκληρο τον κόσμο, άμεσα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Πέρα από το κομμάτι της ενημέρωσης όμως, αυτές οι εξελιξεις από τον κόσμο μπορεί να δώσουν και παράδειγμα σε εμάς εδώ, εσωτερικά. 

Ενημέρωση: 13-01-2022 09:07 | Περισσότερα...

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 80 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Καναδά, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, προκηρύσσουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Πρέσβης για μια Ημέρα».

Ενημέρωση: 30-12-2021 09:31 | Περισσότερα...

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, ανακοινώνει την έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση και καλεί όσες ομάδες ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2022.

Ενημέρωση: 16-12-2021 09:04 | Περισσότερα...

Τo Eminent (Expert Meeting IN Education NeTworking) είναι η ετήσια διάσκεψη του European Schoolnet (EUN).  Συμμετέχουν τα Υπουργεία Παιδείας 33 χωρών, φορείς χάραξης πολιτικής, εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού κλάδου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Στη διάσκεψη συμμετέχουν επίσης  ερευνητές και συνεργάτες έργων του European Schoolnet, συζητώντας  σχετικά με τα κορυφαία θέματα που επηρεάζουν την εκπαίδευση και τη μάθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ενημέρωση: 18-11-2021 08:36 | Περισσότερα...

To eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης που σε ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον ενώνει εκπαιδευτικούς, μαθητές, μαθήτριες που εργάζονται σε σχολεία των συμμετεχουσών Ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια, να μοιραστούν προβληματισμούς και καλές πρακτικές ως μέλη μίας ενεργής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη.

Ενημέρωση: 16-11-2021 13:06 | Περισσότερα...

Δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, η εκδήλωση Science is Wonderful! φέρνει τον κόσμο της επιστήμης σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη. Επιστήμονες από όλους τους κλάδους είναι έτοιμοι να συζητήσουν διαδικτυακά με δασκάλους και μαθητές που μιλούν οποιαδήποτε γλώσσα, να τους εμπνεύσουν και να τους δείξουν τον μαγικό κόσμο της έρευνας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 10 έως τις 26 Νοεμβρίου.

Ενημέρωση: 10-11-2021 09:46 | Περισσότερα...

Η χρήση αλλά και η λειτουργικότητα της εγκυκλοπαίδειας στη ψηφιακή εποχή είναι συνυφασμένη με τη δημοφιλή και αγαπημένη Wikipedia που η απήχησή της μας έφερε σε επαφή με την έννοια της συνεργατικής , συμμετοχικής γραφής. Στόχος των δημιουργών της  ήταν να δημιουργηθεί μια παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια σε όλες τις γλώσσες με ελεύθερη πρόσβαση για κάθε χρήστη. 

Ενημέρωση: 09-11-2021 07:56 | Περισσότερα...

Με έμπνευση περιηγητικούς χάρτες και φανταστικές απεικονίσεις του ελλαδικού χώρου (πόλεων, θαλασσών, ευρύτερων περιοχών), από τον 16ο έως τον 20ό αιώνα, που βρίσκονται στις συλλογές του Ιδρύματος Ωνάση, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς-Ιστορικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και άλλων Ιδρυμάτων, μουσείων και βιβλιοθηκών, οι σχολικές ομάδες θα κληθούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα χαρτογραφικά τεκμήρια και να τα συνδέσουν με ιστορικά γεγονότα, μύθους ή φανταστικές διηγήσεις.

Ενημέρωση: 21-10-2021 09:15 | Περισσότερα...

Τα κύρια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης —το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή— έχουν δρομολογήσει μια σημαντική πρωτοβουλία. Καλούν τους Ευρωπαίους πολίτες να κοινοποιήσουν στους αρμόδιους για τη χάραξη πολιτικής τις επιθυμίες τους, τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή το μέλλον όλων μας. Αν και ονομάζεται «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης», ο κύριος στόχος του σχεδίου είναι να ακουστούν τα αποτελέσματα συζητήσεων, βάσει μιας προσέγγισης από τη βάση προς την κορυφή, μεταξύ απλών πολιτών. Κάθε ενδιαφερόμενος για το μέλλον μας μπορεί —μέσω της πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας της Διάσκεψης— να μοιραστεί τις ιδέες του, να ξεκινήσει συζητήσεις, να διοργανώσει και/ή να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις κ.λπ. 

Ενημέρωση: 07-10-2021 08:41 | Περισσότερα...

Για να είναι οι Ευρωπαίοι "ενωμένοι μέσα από τη διαφορετικότητα" - σύμφωνα με το γνωστό σύνθημα της ΕΕ - θα πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν και άλλες γλώσσες εκτός από τη δική τους. Ο ετήσιος διαγωνισμός μετάφρασης Juvenes Translatores, που διεξάγεται από το 2007, σκοπό έχει να βοηθήσει όλους εσάς που διψάτε να μάθετε ξένες γλώσσες. Μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, ερχόμαστε πιο κοντά στους άλλους και κατανοούμε καλύτερα την κουλτούρα τους. Επιπλέον, η εκμάθηση ξένων γλωσσών διευκολύνει εσάς – τους αυριανούς ενήλικες - να σπουδάσετε και να εργαστείτε σε χώρες της Ευρώπης.

Ενημέρωση: 08-09-2021 16:41 | Περισσότερα...

Με στοιχεία από τον ιστοχώρο της ΕΛ/ΛΑΚ

 

Το έργο Scientix αναζητά δυναμικούς, και δημιουργικούς εκπαιδευτικούς για να συμμετάσχουν στο Scientix Ambassadors Teacher’s Panel, το οποίο αποτελείται ήδη από 849 Πρεσβευτές Scientix που επιλέχθηκαν από το προηγούμενο κύκλο του Scientix. Οι Πρεσβευτές του Scientix είναι εκπαιδευτικοί από όλο στον κόσμο, πρόθυμοι να υποστηρίξουν τη διάδοση του Scientix και την ανταλλαγή πρακτικών και γνώσεων μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων φορέων εκπαίδευσης STEM.

Ενημέρωση: 02-09-2021 08:32 | Περισσότερα...

Η σχολική εκπαίδευση διαδραματίζει καίριο ρόλο στην διαμόρφωση κοινωνιών που είναι συμπεριληπτικές, δικαιότερες και πιο ευημερούσες, καθώς σκοπός της είναι να βοηθά όλα τα παιδιά και τα νεαρά άτομα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις συμπεριφορές που απαιτούνται για να προοδεύσουν στη ζωή και να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, ικανοί να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, ανοικτοί στη διά βίου μάθηση.

Ενημέρωση: 05-08-2021 07:46 | Περισσότερα...

Πιστεύετε ότι η σημερινή νέα γενιά μπορεί να κάνει τη διαφορά για έναν πιο ενεργειακά αποδοτικό πλανήτη αύριο; Το σχολείο σας προάγει την ενεργειακή απόδοση και προστατεύει έτσι τον πλανήτη; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει τον διαγωνισμό «Film4Energy Challenge» και καλεί τα σχολεία απ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο σχετικά με τη σημασία της ενεργειακής απόδοσης και τα οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας για το σχολείο, την κοινότητα ή την πόλη τους.

Ενημέρωση: 01-07-2021 08:25 | Περισσότερα...
 Σελ. 5 από 18: << < > >>