Πηγές: Ειδήσεις

 Σελ. 4 από 18: << < > >>

H Επιτροπή ενέκρινε νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά (BIK+), με σκοπό να βελτιωθούν οι ψηφιακές υπηρεσίες που είναι κατάλληλες για την ηλικία τους και να διασφαλιστεί η προστασία, η ενδυνάμωση και ο σεβασμός όλων των παιδιών στο διαδίκτυο.

Ενημέρωση: 25-05-2022 10:58 | Περισσότερα...

Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 αποτελεί μία  πρόκληση και μία δράση που στρέφει το ενδιαφέρον και την προσοχή στους νέους μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα  που στοχεύουν στη ενίσχυση της συμμετοχής τους στα κοινά αναδεικνύοντας  τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας στην οικοδόμηση της Ευρώπης και ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ενημέρωση: 25-05-2022 10:07 | Περισσότερα...

Το 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας των συμμετεχόντων και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, σε συνεργασία με το European SchoolNet.

Ενημέρωση: 18-05-2022 11:19 | Περισσότερα...

Όταν η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας για το 2022, ήθελε η Ευρώπη να ακούσει προσεκτικά τους νέους της, για να διαμορφώσει καλύτερα την Ένωση με γνώμονα το δικό τους πνεύμα. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την ολοκαίνουρια 3D ψηφιακή πλατφόρμα «Δώσε φωνή στο όραμά σου» ως κεντρικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας: μια διαδραστική πλατφόρμα στην οποία οι νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να καταγράψουν το προσωπικό και μοναδικό τους μήνυμα. 

Ενημέρωση: 11-05-2022 09:21 | Περισσότερα...

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σας προσκαλούν στις 7 και 8 Μαΐου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, για να συμμετέχετε σε ποικίλες δράσεις σε Ελευσίνα και Ζάππειο.

Ενημέρωση: 04-05-2022 09:02 | Περισσότερα...

Η συμμετοχή των πολιτών μέσα από πλατφόρμες και συνεργατικά εργαλεία είναι μία νέα μορφή συμμετοχής και συνδρομής στα κοινά. Η διατύπωση γνώμης, σχολίων, παραπόνων ή προτάσεων απευθύνεται κυρίως σε ενηλίκους με σπάνιες περιπτώσεις να ζητείται η γνώμη παιδιών και εφήβων.

Ενημέρωση: 03-05-2022 08:20 | Περισσότερα...

Η ΕΕΛΛΑΚ σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο έχουν σχεδιάσει και αναπτύξει το Εκπαιδευτικό Ρομπότ Ανοικτού Κώδικα και Σχεδίων, το Fossbot. Όλα τα 3D σχέδια και ο κώδικας για τη λειτουργία του ρομπότ είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο GitHub της ΕΕΛΛΑΚ (https://github.com/eellak/fossbot) και επιτρέπουν στον καθένα να τα κατεβάσει, να τυπώσει το ρομπότ, να συναρμολογήσει τα ηλεκτρονικά του τμήματα, να εγκαταστήσει το λογισμικό λειτουργίας του αλλά και να το βελτιώσει.

Ενημέρωση: 20-04-2022 20:11 | Περισσότερα...

Σήμερα, οι περισσότερες χώρες δεν διαθέτουν επαρκείς επαγγελματίες στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας για την προστασία των πληροφοριακών τους υποδομών. Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας (ECSC) έχει στόχο τον εντοπισμό νέων ταλέντων – ενθαρρύνοντας εθνικές ομάδες να συμμετάσχουν σε έναν Διαγωνισμό για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο.

Ενημέρωση: 07-04-2022 08:26 | Περισσότερα...

Στο Google Summer of Code (GSoC) μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές  που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και νέοι προγραμματιστές και οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού λογισμικού. Όσοι θα επιλεγούν θα εργαστούν για 3 μήνες το καλοκαίρι στο έργο ανοιχτού λογισμικού που θα επιλέξουν να συνεισφέρουν και θα χρηματοδοτηθούν με 3600$ μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Ενημέρωση: 10-03-2022 08:12 | Περισσότερα...

Τον διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερο Promo Video Εικονικών Επιχειρήσεων 2022» διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Junior Achievement Greece και καλεί το κοινό να ψηφίσει την αγαπημένη του μαθητική «start up»! Στην πλατφόρμα www.jagreece.org/promovoting, που θα είναι ανοιχτή έως 11 Μαρτίου 2022, το κοινό θα μπορεί να δει τις συμμετοχές από Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας και να ψηφίσει μια φορά έως 3 μαθητικές «επιχειρήσεις». Το έπαθλο για την «Εικονική Επιχείρηση» που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό και τις άλλες ομάδες είναι η απευθείας πρόκρισή της στις 10 Καλύτερες Εικονικές Επιχειρήσεις της χρονιάς και τον Πανελλαδικό Τελικό του 2022.

Ενημέρωση: 03-03-2022 08:37 | Περισσότερα...

H STEM Discovery Campaign 2022 είναι μια κοινή διεθνή πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το έργο Scientix και προσκαλεί έργα, οργανισμούς, βιβλιοθήκες, σχολεία, πανεπιστήμια και συλλόγους νέων σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν τη σταδιοδρομία και τις σπουδές στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών.).

Ενημέρωση: 17-02-2022 08:18 | Περισσότερα...

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν τον 3ο Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού, με θέμα «Κοζάνη 2030: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη». Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης, ενώ αυτή τη φορά συνδέεται θεματικά με την κλιματική ουδετερότητα και την προσπάθεια ένταξης του Δήμου Κοζάνης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων έως το 2030 (περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να δείτε εδώ).

Ενημέρωση: 20-01-2022 08:24 | Περισσότερα...

Το διαδίκτυο είναι εξαιρετικό εργαλείο καθώς μας προσφέρει τη δυνατότητα να μαθαίνουμε τα νέα από ολόκληρο τον κόσμο, άμεσα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Πέρα από το κομμάτι της ενημέρωσης όμως, αυτές οι εξελιξεις από τον κόσμο μπορεί να δώσουν και παράδειγμα σε εμάς εδώ, εσωτερικά. 

Ενημέρωση: 13-01-2022 09:07 | Περισσότερα...
 Σελ. 4 από 18: << < > >>