Πηγές: Ειδήσεις

 Σελ. 2 από 18: << < > >>

Η Εθνική Τράπεζα, διοργανώνει τον 14ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα. Ο Διαγωνισμός αποτελεί δράση του προγράμματος NBG Business Seeds​ για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και αποτελεί τον  μακροβιότερο διαγωνισμό καινοτομίας & τεχνολογίας στην Ελλάδα. Αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας.

Ενημέρωση: 12-09-2023 09:10 | Περισσότερα...

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τμήμα Δ' Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, συνεχίζει κατά το σχολικό έτος 2023-2024 την υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (European Parliament Ambassador School - EPAS)

Ενημέρωση: 18-07-2023 20:04 | Περισσότερα...

Η νέα γενιά των Σχολειών eTwinning είναι το αποτέλεσμα μιας επικαιροποιημένης διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, που ολοκληρώθηκε τους τελευταίους μήνες και σχεδιάστηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τους Εθνικούς Οργανισμούς Υποστήριξης.

Ενημέρωση: 16-05-2023 08:46 | Περισσότερα...

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συνέχεια του προηγούμενο καλέσματος για τη συγγραφή Μαθημάτων και Διδακτέας Ύλης για προγραμματιστές Ανοικτού Λογισμικού Πανεπιστημιακού Επιπέδου αναζητά συγγραφείς ή συγγραφικές ομάδες για την συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού και διδακτέας ύλης για τα παρακάτω μαθήματα.

Ενημέρωση: 09-05-2023 08:30 | Περισσότερα...

Στο πλαίσιο του έργου FoodSHIFT2030, διοργανώνεται διαδικτυακός διαγωνισμός «Τα Σχολεία ως Ζωντανά Εργαστήρια για το μετασχηματισμό του διατροφικού συστήματος» με έπαθλο τη δωρεάν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στις 2-7 Ιουλίου στο Μαραθώνα.

Ενημέρωση: 11-04-2023 06:32 | Περισσότερα...

Σε συνεργασία με την 2023 STEM Discovery Campaign ο Διαγωνισμός Europeana Education Competition 2023 στοχεύει να τονίσει τη σημασία της ενσωμάτωσης καινοτόμων παιδαγωγικών προσεγγίσεων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή κληρονομιά των τεχνών και της επιστήμης.

Ενημέρωση: 28-03-2023 10:23 | Περισσότερα...

Η κουβέντα γύρω από το ChatGPT είναι μεγάλη και θα εξακολουθήσει να είναι μεγάλη, καθώς θα προχωρούν οι εξελίξεις και όλο και περισσότερα πράγματα θα γίνονται γνωστά για τις δυνατότητες αλλά και τις πιθανές χρήσεις του. 

Ενημέρωση: 21-03-2023 10:43 | Περισσότερα...

Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας -εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας- διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας μια πολυετή προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για το κάπνισμα, το παθητικό κάπνισμα και τις πολλαπλές επιπτώσεις του στο άτομο και την κοινωνία. Ο διαγωνισμός κάθε χρόνο πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου).

Ενημέρωση: 14-03-2023 09:25 | Περισσότερα...

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), σε συνεργασία με τα μέλη του και σε συνέχεια της δράσης για την δημιουργία μαθημάτων  για  τεχνικούς ανοιχτού λογισμικού ΙΕΚ, σχεδιάζει την παραγωγή Μαθημάτων και Διδακτέας Ύλης για προγραμματιστές Ανοικτού Λογισμικού Πανεπιστημιακού Επιπέδου. Σε αυτό το πλαίσιο αναζητά συγγραφείς ή συγγραφικές ομάδες για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και διδακτέας ύλης για αυτά τα μαθήματα. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό  των μαθημάτων θα διατίθεται με άδεια CC-BY-SA και θα πρέπει να διαμορφωθεί στην πλατφόρμα moodle (elearn.ellak.gr) (οδηγίες για σχεδιασμό ενός μαθήματος στο moodle εδώ) και θα υποβληθεί ως ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό βιβλίο στο https://www.kallipos.gr/el/.

Ενημέρωση: 21-02-2023 06:28 | Περισσότερα...

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν τον Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού με θέμα «Κοζάνη 2030: Στον δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο διαγωνισμός υλοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης και τη συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030”.

Ενημέρωση: 07-02-2023 08:29 | Περισσότερα...

Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά είναι πλούσια σε έργα που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης της νέας γενιάς μέσα από σύγχρονους τρόπους γνωριμίας και αλληλεπίδρασης μέσα από την τεχνολογία. Σε αυτό το σημείο τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και άλλες σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές γίνονται το εργαλείο πειραματισμού και γνώσης. 

Ενημέρωση: 30-01-2023 16:35 | Περισσότερα...

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας διοργανώνουν το 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική που θα διεξαχθεί στις 25 - 28 Απριλίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Ενημέρωση: 17-01-2023 09:42 | Περισσότερα...

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) ανακοινώνει την δέκατη τέταρτη (14η) «Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Έργων Παραγωγής» για πρόσβαση στο εθνικό υπέρ-υπολογιστικό σύστημα ARIS (https://hpc.grnet.gr). Το ΕΔΥΤΕ, θέλοντας να καταστήσει δυνατή την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό υπέρ-υπολογιστικό σύστημα ARIS, προσκαλεί επιστήμονες και ερευνητές οι οποίοι εργάζονται σε Ελληνικά εκπαιδευτικά ή/και ερευνητικά ιδρύματα, να καταθέσουν πρόταση έργου – η οποία να αφορά σε ανοιχτή έρευνα ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου – για πρόσβαση και αξιοποίηση του συστήματος ARIS.

Ενημέρωση: 28-12-2022 09:56 | Περισσότερα...
 Σελ. 2 από 18: << < > >>