Young European Heritage Makers: Διαγωνισμός νέων για την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το Young European Heritage Makers είναι ένας διαγωνισμός για τους νέους της Ευρώπης. Είναι μια ευκαιρία για αυτούς να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους, να μάθουν για την τοπική υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά τους και να μοιραστούν μια ιστορία της Ευρώπης.


Ποιοι είναι οι στόχοι του διαγωνισμού Young European Heritage Makers;

Να συλλέξει εμπειρίες και ιστορίες για το πώς τα παιδιά και οι νέοι κατανοούν την ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής τους κληρονομιάς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει υλική κληρονομιά όπως μνημεία και κτίρια, χαρακτηριστικά του φυσικού τοπίου ή άυλη κληρονομιά που μοιράζεται η κοινότητά τους, όπως χορός, τραγούδι ή τοπικές πολιτιστικές παραδόσεις. Οι δημιουργικές ερμηνείες ενθαρρύνονται πολύ. Να εντοπίσει και να αναδείξει το έργο των νέων που ενδιαφέρονται για την κληρονομιά. Για να φέρουμε τους μελλοντικούς #HeritageMakers στο προσκήνιο και να τους συνδέσουμε με τους συνομηλίκους τους από άλλα μέρη της Ευρώπης.

 
Ποιος μπορεί να λάβει μέρος;

Οποιαδήποτε ομάδα νέων ή νεαρών ατόμων που ζουν σε μία από τις συμμετέχουσες χώρες είναι κάτω των 18 ετών κατά τη στιγμή της υποβολής ενδιαφέρονται να παρατηρήσουν, να εξερευνήσουν και να συμμετέχουν στο περιβάλλον και την κληρονομιά που τους περιβάλλει. Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές σε δύο ηλικιακές κατηγορίες: ηλικία 6-11 ετών και ηλικία 11-17. Μόνο οι συμμετοχές ανά ομάδες είναι επιλέξιμες για να επιλεγούν για το βραβείο. Τα άτομα μπορούν να υποβάλουν την εργασία τους και θα κοινοποιηθούν στον ιστότοπο των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς, αλλά η πρωτοβουλία σκοπεύει τελικά να ενθαρρύνει την ανάπτυξη κοινοτήτων κοινής κληρονομιάς.

 
Πώς να συμμετάσχετε;

Βήμα 1: Οργανώστε μια δραστηριότητα με μια ομάδα νέων το αποτέλεσμα της δραστηριότητας θα πρέπει να απαντήσει στην ερώτηση «Ποια είναι η ευρωπαϊκή σας κληρονομιά;».

Οι δραστηριότητες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν για παράδειγμα κοινοτικές εκδηλώσεις εργαστήρια ή ομάδες συζήτησης για νέους για ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών αναζητήσεις, κυνήγι θησαυρού ή επισκέψεις σε τοποθεσίες σημαντικές για την τοπική κληρονομιά

Βήμα 2: Παρουσιάστε το αποτέλεσμα της δραστηριότητάς σας αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω είτε βίντεο διάρκειας έως 5 λεπτών φωτογραφία, πίνακας, σχέδιο ή άλλο οπτικό μέσο, ​​συνοδευόμενο από περιγραφή που δεν υπερβαίνει τις 800 λέξεις

Βήμα 3: Ανεβάστε την εργασία της ομάδας σας Ανεβάστε την εργασία της ομάδας σας στην ειδική σελίδα (η φόρμα είναι ενεργή από την 1η Σεπτεμβρίου) με λεπτομέρειες σχετικά με τους συμμετέχοντες. Μόλις ο εθνικός συντονιστής εγκρίνει το έργο σας, θα δημοσιευτεί στον ιστότοπο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 
Χρονοδιάγραμμα

1 Σεπτεμβρίου 2023 – 28 Φεβρουαρίου 2024: Οργάνωση δραστηριοτήτων και φόρτωση συμμετοχών

15 Μαρτίου 2024: Αξιολόγηση σε εθνικό επίπεδο, επιλογή δύο εθνικών νικητών (ένας ανά ηλικιακή κατηγορία)

Απρίλιος 2024: Αξιολόγηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Μάιος 2024: Ανακοίνωση των νικητών, διαδικτυακή τελετή, έκθεση στο Στρασβούργο

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ετικέττες: EC, διαγωνισμός


Ενημέρωση: 29-09-2023 18:28 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις