ImagineEU: Φαντάσου την αλλαγή που θέλεις να δεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Πώς θα μπορούσε η ΕΕ να είναι ένα ακόμα καλύτερο μέρος για να ζει κανείς; Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της ΕΕ να προτείνουν συγκεκριμένες ιδέες για τη νομοθεσία της ΕΕ. Ο διαγωνισμός «ImagineEU» δίνει τη δυνατότητα σε εφήβους και έφηβες να σκεφτούν ιδέες που θα μπορούσαν μία μέρα να αποτελέσουν το θέμα μιας Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών.


Είστε καθηγητής ή καθηγήτρια σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης; 

Ενθαρρύνετε τους μαθητές και τις μαθήτριές σας (των δύο τελευταίων τάξεων) να δημιουργήσουν μια ομάδα έως επτά ατόμων και να ετοιμάσουν ένα σύντομο βίντεο που θα προβάλλει την ιδέα τους για συγκεκριμένες βελτιώσεις στην ΕΕ. Θα χρειαστεί να τους/τις βοηθήσετε στη διαδικασία υποβολής αίτησης και να τους/τις συνοδεύσετε κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού στις Βρυξέλλες, εάν κερδίσουν. Ο διαγωνισμός «ImagineEU» δίνει στους μαθητές και στις μαθήτριες την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά και να αναπτύξουν χρήσιμες δεξιότητες για να γίνουν ενεργοί πολίτες, ενώ παράλληλα ενημερώνονται για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.

 

Είσαι μαθητής ή μαθήτρια των δύο τελευταίων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;

Ο διαγωνισμός «ImagineEU» σάς δίνει την ευκαιρία να αναδείξετε ένα ζήτημα που θεωρείτε ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί στην κοινότητα ή τη χώρα σας και το οποίο θα μπορούσε να καταστεί νόμος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δημιουργήστε ένα σύντομο βίντεο στο οποίο θα εξηγείτε τι πρέπει να αλλάξει, θα προτείνετε το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό και στη συνέχεια θα ζητάτε από άλλα άτομα να υποστηρίξουν την ιδέα σας.

 

Ποιες είναι οι απαιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό;

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης / του λυκείου από όλες τις χώρες της ΕΕ. Υπό την επίβλεψη καθηγητή ή καθηγήτριας, ομάδες έως επτά ατόμων μπορούν να συμμετάσχουν και να υποβάλουν το βίντεό τους έως τις 13 Δεκεμβρίου 2023.

Τα βίντεο που πληρούν τα κριτήρια θα τηλεφορτωθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και θα ξεκινήσει δημόσια ψηφοφορία έως τις 20 Δεκεμβρίου 2023. Η ομάδα σας μπορεί να πραγματοποιήσει εκστρατεία για το βίντεό της, καλώντας τους φίλους, την οικογένεια και τους γνωστούς σας να υποστηρίξουν την ιδέα σας και να την ψηφίσουν. Οι ψήφοι του κοινού θα είναι ένας από τους παράγοντες που λαμβάνεται υπόψη από την κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ΕΠΠ.

 



Ενημέρωση: 17-10-2023 08:56 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις