«Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή!» στο πνεύμα των ευρωεκλογών


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή!» διοργανώνεται φέτος με ιδιαίτερη έμφαση στις ευρωεκλογές. Αυτή τη φορά καλούνται να υποβάλουν αίτηση άτομα ηλικίας 18-25 ετών τα οποία πρόκειται να ψηφίσουν για πρώτη ή δεύτερη φορά στις ευρωπαϊκές εκλογές του προσεχούς έτους. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών, όπως η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και η συμμετοχική δημοκρατία.


Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) θα διοργανώσει τη φετινή εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή» στις 6 Μαρτίου 2024 στις Βρυξέλλες. Τα άτομα που θα συμμετάσχουν θα ανταλλάξουν ιδέες στα αγγλικά με συνομήλικα άτομα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και εκτός αυτής. Θα συζητήσουν και θα διατυπώσουν συστάσεις οι οποίες θα τροφοδοτήσουν τις προεκλογικές δραστηριότητες της ΕΟΚΕ καθώς και το ψήφισμα της ΕΟΚΕ σχετικά με τις ευρωεκλογές.

 

Στους νέους και στις νέες προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον, παρόμοια με τις συζητήσεις που διεξάγονται σε συνόδους ολομέλειας. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου.



Ενημέρωση: 26-12-2023 08:14 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις