Κάλεσμα συμμετοχής στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, ανακοινώνει την έναρξη του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (https://openedtech.ellak.gr) και καλεί ομάδες μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 12/01/2024.


O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση διεξάγεται φέτος για 6ηχρονιά με στόχο μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και να γίνουν δημιουργοί καινοτόμων λύσεων κι όχι απλοί καταναλωτές προϊόντων. Ο 6ος Διαγωνισμός επικεντρώνεται στην Θεματική Ενότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης και καλεί μαθητές να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών.

Οι εκπαιδευτικοί που επιβλέπουν ομάδες μαθητών που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό προτείνεται να αξιοποιήσουν τις οδηγίες καθώς και τις προτάσεις που διακρίθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό ως υπόδειγμα για την σύνταξη της πρότασης τους.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.



Ενημέρωση: 24-10-2023 18:37 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις