Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πηγές: Εργαλεία
Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο αλλά και τα παιχνίδια για να διδάξουμε στους μαθητές μας το πώς να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους; Τρόποι υπάρχουν πολλοί αλλά γιατί χρειάζεται αυτό;
Ένας πολύ ενδιαφέρων τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή των παιδιών είναι να ζητήσετε να δημιουργήσουν τρισδιάστατα μοντέλα πραγμάτων, στον υπολογιστή, μέσα στην τάξη.
Η χρήση των ψηφιακών παιχνιδιών στην σχολική αίθουσα δεν είναι πλέον κάτι αξιοπερίεργο ή απαγορευμένο. Το ψηφιακό παιχνίδι ελκύει τους μαθητές, ειδικότερα των πρώτων τάξεων, και παρέχει δυνατότητες προσομοίωσης δύσκολων γνωστικών αντικειμένων.
Το πολύ γνωστό ψηφιακό παιχνίδι Minecraft αποτελεί ένα δελεαστικό εποπτικό μέσο που έχει ενσωματωθεί πλήρως στη μαθησιακή διαδικασία και έχει βρει εφαρμογή σε πολλά γνωστικά πεδία όπως τα μαθηματικά, η πληροφορική αλλά και άλλα γνωστά μαθήματα.
Όπως έχουμε ξαναπεί, η γεωγραφία αποτελεί εφιάλτη για πολλούς μαθητές κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων. Για μερικούς, η κακή ανάμνηση τους ακολουθεί ακόμα και όταν μεγαλώσουν! Ευτυχώς, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η γεωγραφία αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τα παιδιά βρίσκουν πιο εύκολο το να ασχοληθούν μαζί τους.
Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην τάξη προσφέρει δημιουργικότητα, εύκολη πρόσβαση σε δωρεάν εργαλεία σχεδιασμου δραστηριότητων και παιχνιδιών και βέβαια δυνατότητα για πειραματισμούς τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές.
Το σκιτσάρισμα, μια δραστηριότητα που δεν θέλει απαραίτητα να έχουν οι μαθητές μας ταλέντο...ζωγράφου, είναι ιδανική για να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια διαφόρων εκπαιδευτικών διαδικασιών καθώς φαίνεται ότι διευκολύνει τους μαθητές μας να οργανώσουν τις σκέψεις τους και να κατανοήσουν καλύτερα αυτά που μαθαίνουν.
Έχετε παρατηρήσει, όταν είστε στο Google Maps ή στο Google Earth, εκεί κάτω δεξιά ένα κίτρινο ή άσπρο ανθρωπάκι; Αναρωτιέστε μήπως τι είναι και σε τι χρησιμεύει; Εδώ θα σας λύσουμε την απορία!
Η ελεύθερη έκφραση των μαθητών καθώς και η παροχή και η δημιουργία συνθηκών για την ενίσχυση αυτής τόσο μέσα από παραδοσιακούς μεθόδους όσο και μέσα από τις νέες τεχνοπλογίες αποτελεί ένα βασικό ζητούμενο στην εκπαίδευση.
Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να μάθετε Cherokee; Ή κάποια άλλη γλώσσα που θεωρείται υπό εξαφάνιση; Και μάλιστα, όχι απλά να την μάθετε, αλλά να μιλήσετε και με ανθρώπους που ακόμα τη μιλούν, να τη μάθετε δηλαδή από...την πηγή!
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε διάφορα εργαλεία επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Είναι η αλήθεια ότι οι ανάγκες για μια τέτοια επικοινωνία γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες, με τους γονείς να ενδιαφέρονται για την πρόοδο και την καθημερινότητα των παιδιών τους αλλά και με τους εκπαιδευτικούς να θέλουν να τους συμπεριλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν πως βασικός στόχος της εκπαίδευσης είναι να εφοδιάσει τα παιδιά με γνώσεις, δεξιότητες και αξίες που χρειάζονται για να λειτουργήσουν ως πολίτες μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Αν είστε εκπαιδευτικός και ανήκετε στους τυχερούς που έχετε iPad, τότε οι δυνατότητες που σας δίνει για να τo χρησιμοποιήσετε μέσα στην τάξη είναι πολλές! Οι εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε και να αξιοποιήσετε καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα αλλά και όλα τα θέματα που μπορεί να προκύψουν μέσα σε ένα μάθημα.
|