Πηγές: Πολυμέσα

 Σελ. 1 από 4: > >>

Συνεπείς στο ανοιξιάτικο ραντεβού με το animation, μετά τη μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα του φεστιβάλ Takorama, το ΕΚΟΜΕ συνεχίζει τη συνεργασία με τον γαλλικό οργανισμό Films pour enfants προσφέροντας μια συλλογή υπέροχων κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους, με το σύνθημα «Κι όμως… κινούμαστε!».

Ενημέρωση: 16-04-2024 08:53 | Περισσότερα...

Ο εκπαιδευτικός οδηγός «Cin(e)περίληψη στην τάξη», η νέα ψηφιακή έκδοση iDea, σηματοδοτεί τη διεύρυνση των προσπαθειών του ΕΚΟΜΕ για μια καθολικά προσβάσιμη οπτικοακουστική παιδεία.

Ενημέρωση: 25-04-2023 11:38 | Περισσότερα...

Είναι γεγονός πως όταν μία πληροφορία συνοδεύεται από μία ιστορία ή απο στοιχεία παιχνιδιού και διασκέδασης είναι ευκολότερο να συγκρατηθεί αλλά και να διατηρηθεί στη μνήμη παιδιών και ενηλίκων αποτελεσματικότερα.

Για τον λόγο αυτό η χρήση ψηφιακών παιχνιδιών και οπτικοακουστικού υλικού αποτελούν πλέον μία από τις βασικές προτιμήσεις των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών. 

Ενημέρωση: 28-05-2019 00:02 | Περισσότερα...

Η ψηφιακή αφήγηση είναι ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται πλέον στην εκπαίσευση, στη ψυχαγωγία, στην ενημέρωση ακόμα και στην ιατρική. Η δυναμική της ψηφιακής αφήγησης, η εικόνα, ο ήχος και όλες οι πολυμεσικές εφαρμογές που διαθέτει ενεργοποιούν το ενδιαφέρον του κοινού.

Ενημέρωση: 10-04-2018 07:30 | Περισσότερα...

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι πρωτορχικό και βασικό θέμα εξοικείωσης των παιδιών και εφήβων από πολύ μικρή ηλικία. Ζητούμενο είναι να αποκτήσουν μία κριτική σκέψη και στάση απέναντη στα ψηφιακά εργαλεία και προϊόντα, προκειμένου να αναγνωρίζουν τις "παγίδες" του διαδικτύου.

Ενημέρωση: 11-07-2017 13:15 | Περισσότερα...

Η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού σχεδιασμού εμπλουτίζοντας τον παραοσιακό τρόπο μάθησης και διδασκαλίας, προσφέροντας δυνατότητες για παραπάνω διαδραση και συμμετοχή στους μαθητές.

Ενημέρωση: 11-04-2017 09:54 | Περισσότερα...

Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας με την προβολή της ανάγνωσης ενός βιβλίου ως μία ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική και άκρως ψυχαγωγική δραστηριότητα αποτελεί βασικό εκπαιδευτικό στόχο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. 

Ενημέρωση: 22-11-2016 05:43 | Περισσότερα...

Η δημοκρατική παιδεία και ο τρόπος που αυτή εξελίχθηκε και εξελίσσεται ακόμα είναι μία ενδιαφέρουσα παράμετρος για τον εκπαιδευτικό χώρο στην εποχή μας η οποία έχει ανάγκη τη διάδοση και ανάδειξη των δημοκρατικών έννοιων. 

Ενημέρωση: 11-10-2016 01:01 | Περισσότερα...

Η μάθηση είναι ισχυρότερη όταν πραγματοποιείται μέσα από την ενεργό συμμετοχή τόσο του εκπαιδευόμενου όσο και του εκπαιδευτή. Οι ιστορίες και ο τρόπος που αυτές δημιουργούνται, παρουσιάζονται και δομούνται χαρακτηρίζουν ένα τρόπο μη παραδοσικής μάθησης, ωστόσο ένα τρόπο που ελκύει όλο και περισσ΄τερο το εκπαιδευτικό κοινό.

Ενημέρωση: 27-09-2016 02:42 | Περισσότερα...

Γίνεται καθημερινά αντιληπτό πως η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας δύναται να προσφέρει πολλά στην εκπαίδευση αφού προσφέρει ένα περιβάλλον διαδραστικής μάθησης όπου ο χρήστης έχει την ευελιξία κίνησης στον χώρο με παράλληλη αξιοποίησης των ψηφιακών πληροφοριών στη κινητή συσκευή. Οι εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς και οι τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη επαφίονται στη φαντασία του εκπαιδευτικού, καθώς αποτελούν αγαπημένες εφαρμογές των μαθητών.

Ενημέρωση: 12-04-2016 01:22 | Περισσότερα...

Είνα;ι πλέον αποδεκτό τοσο από έρευνες όσο και από σχόλια των ίδιων των εκπαδιευτικών πως όσες αλλαγές και αναθεωρήσεις γίνονται στα αναλυτικά προγράμματα αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι οι ώρες που οι μαθητές κάθονται ακίνητοι στη σχολική αίθουσα.

Ενημέρωση: 05-04-2016 19:48 | Περισσότερα...

Το TED-Ed είναι ένα κανάλι στο YouTube το οποίο περιέχει πολλά ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά βίντεος τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός και εκτός σχολικών τάξεων, από γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά. Τα βίντεος αυτά καλύπτουν μια ποικιλία από εκπαιδευτικά θέματα σε μικρή χρονική διάρκεια (γύρω στα 5 λεπτά) και έχουν δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατούν την προσοχή του θεατή. 

Ενημέρωση: 17-03-2016 07:17 | Περισσότερα...
Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη μάθηση είναι πολλοί και βέβαια έναν από τους πιο σημαντικούς αποτελεί το περιβάλλον με την έννοια του χώρου και της αρχιτεκτονικής του σχολείου ή της αίθουσας.
Ενημέρωση: 18-08-2015 13:05 | Περισσότερα...
 Σελ. 1 από 4: > >>