Πηγές: Ειδήσεις
Η Puget Sound Business Journal σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τις εταιρείες με την εντονότερη και αποτελεσματικότερη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διοργανώνει «διαγωνισμό» με τίτλο «Κοινωνική τρέλα» (social madness).
Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως όλο και περισσότερα παιδιά μαθαίνουν κάποια ξένη γλώσσα σε ανώτατο επίπεδο, από ό, τι 10 χρόνια πριν. Μάλιστα, οι μαθητές είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν γλώσσες όπως τα αραβικά, κινέζικα και ισπανικά, καθώς εκτός από τις πιο παραδοσιακές, όπως η γαλλική και η γερμανική. Σύμφωνα με τον Ryan Gibson, διευθυντή marketing της εταιρίας Transcription Global, οι καθηγητές ξένων γλωσσών μπορούν να ενισχύσουν την εκπαίδευση των μαθητών τους με τη χρήση εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσουν εικονικά περιβάλλοντα μάθησης.
Tις έρευνές της για μία νέα γενιά επαναστατικών γυαλιών που συνδέονται με το διαδίκτυο παρουσίασε η Google. Το φιλόδοξο σχέδιο της αμερικανικής εταιρείας, με τίτλο «Project Glass», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με φωτογραφίες και βίντεο στο κοινωνικό δίκτυό της Google+.
Με σκοπό να αναδειχθεί η σκληρή αλλά ταυτόχρονα δημιουργική δουλειά που γίνεται στο χώρο του εκπαιδευτικού blogging, η ομάδα του EducationWorld.com που αποτελείται από εκπαιδευτικούς, δασκάλους και επαγγελματίες στήριξης του σχολείου, έχει επιλέξει αυτά που θεωρεί τα 25 καλύτερα blogs για το 2012.
Το διαδίκτυο μπορεί πολλές φορές να μας προβληματίζει με τους κινδύνους του αλλά δίνει και πάρα πολλές ευκαιρίες για καλές πράξεις. Απόδειξη αυτό το φιλανθρωπικό project που παρουσιάζουμε και προτείνει να υιοθετήσουμε ένα μολύβι για να βοηθήσουμε ένα παιδάκι να πάει στο σχολείο.
Κατά πολλούς ο βασικός λόγος της διακοπής της έντυπης μορφής της ιστορικής εγκυκλοπαίδειας Britannica μετά από 244 χρόνια ήταν η Wikipedia. Στην πραγματικότητα η παρακμή της είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα, με τη συνεχώς αυξανόμενη πρόσβαση στην πληροφορία μέσω διαδικτύου να δίνει το τελειωτικό χτύπημα.
Πριν από κάποιον καιρό έγινε γνωστό ότι κυβερνητικοί οργανισμοί και πανεπιστήμια στην Αμερική ζητούσαν από τους υποψήφιους εργαζόμενους και φοιτητές, τους κωδικούς τους για τον λογαριασμό τους στο Facebook και στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Το Facebook λοιπόν σκέφτεται να κινηθεί νομικά.
Με την έναρξη του 2012 σηματοδοτήθηκε η έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Ενεργούς Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών. Στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στα ζητήματα της ενεργού γήρανσης, ιδιαίτερα στους τομείς της εργασίας, της συμμετοχής στα κοινά και της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων τρίτης ηλικίας. Το Ευρωπαϊκό Έτος ενθαρρύνει τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τους διαμορφωτές πολιτικής να δεσμευθούν σε συγκεκριμένους στόχους στους τομείς αυτούς και να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις.
Το Pinterest είναι μία ιστοσελίδα κοινωνικών σελιδοδεικτών (social bookmarking) που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας του διαδικτύου τον τελευταίο καιρό, με αναφορές να δείχνουν ότι συγκεντρώνει μεγαλύτερη κίνηση ακόμα και από το Facebook.
Το διαδίκτυο ανοίγει πολλές πόρτες. Αλλά από ότι φαίνεται κλείνει και μερικές και μάλιστα μεγάλες σε ιστορία. Απόδειξη για αυτό είναι η πρόσφατη είδηση ότι η παγκοσμίου φήμης εγκυκλοπαίδεια Britannica αποφάσισε να διακόψει την έντυπη μορφή της και να βγαίνει μόνο ηλεκτρονικά.
Καθώς τα social media έχουν διεισδύσει πλέον σε πανεπιστημιουπόλεις, κάποιες δημοσιευμένες μελέτες υποστηρίζουν αυτό στο οποίο πολλοί καθηγητές έχουν ήδη καταλήξει: Οι φοιτητές που χρησιμοποιούν το Facebook ή μηνύματα κειμένου κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης τείνουν να έχουν χειρότερη απόδοση στις εξετάσεις. Από την άλλη πλευρά καθηγητές που χρησιμοποιούν το Twitter στην τάξη ισχυρίζονται ότι μπορούν να βοηθήσουν τους φοιτητές να μάθουν καλύτερα, σύμφωνα με μια έρευνα του 2010, ενώ μια άλλη μελέτη από σχεδόν 2.000 καθηγητές την περασμένη άνοιξη διαπίστωσε ότι πολλοί θεωρούν το YouTube ένα «πολύτιμο» εργαλείο στην τάξη. Πού βρίσκεται η αλήθεια;
Το να θέτεις αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας και να αφαιρείς τις επισημάνσεις του εαυτού σου από φωτογραφίες, δεν είναι αρκετό για να καθησυχάσει τους πιθανούς εργοδότες σου σχετικά με τον δικτυωμένο εαυτό σου. Αντί να προσπαθούν να σπάσουν πολύπλοκους κωδικούς στα προφίλ του facebook και τα e-mail, ορισμένες κυβερνητικές οργανώσεις και Πανεπιστήμια πάνε κατευθείαν στην πηγή: Ζητούν από τους υποψήφιους να τους κοινοποιήσουν τα στοιχεία σύνδεσής τους για τις παραπάνω εφαρμογές και ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους.