Η δραστηριοποίηση στα social media μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη δουλειά


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Η πολιτική έχει επαναπροσδιοριστεί από αυτά, πόλεμοι έχουν οργανωθεί με αυτά και ταινίες έχουν γίνει γι’ αυτά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι συνδέονται, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν πως η χρήση τους μπορεί να καθιστά ασαφή τα όρια μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής, με σοβαρές συνέπειες.


Τα social media έχουν χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικά στοιχεία σε τουλάχιστον τέσσερα πειθαρχικά δικαστήρια. Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να αναζητούν διέξοδο μετά από μία κακή μέρα στη δουλειά, ή να αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες στα προφίλ τους υποθέτοντας πως όσα έγραψαν ήταν ιδιωτικά.


 


Σε αντίθεση με άλλες μορφές ηλεκτρονικής επικοινωνίας, στα social media οι χρήστες ενθαρρύνονται σε μια πιο χαλαρή και καθομιλουμένη γλώσσα. Παρόλα αυτά εφόσον οι εργοδότες ακολουθούν μια συγκεκριμένη και ενδεχομένως αυστηρή πολιτική για τα social media έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθούν την «κοινωνική ζωή» των εργαζομένων τους, πρέπει αν μη τι άλλο να τους ενημερώνει γι αυτό.



Ενημέρωση: 25-04-2012 09:00 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις