Ζήσε χωρίς εκφοβισμό: Μια σελίδα για το bullying!


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό το πρόγραμμα «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό» το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π&Α Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable - ΕνΔυναμώνω». Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει συμβουλές και υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.


Το πρόγραμμα αυτό δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά αλλά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς ενώ μέσω του εξειδικευμένου forum μπορούν να λάβουν εξειδικευμένη υποστήριξη, να ενημερωθούν σχετικά με το φαινόμενο του εκφοβισμού αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.


Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προγράμματος αυτού είναι ότι όσοι ζητούν υποστήριξη τη λαμβάνουν από νεαρά άτομα που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά καθώς έχει αποδειχτεί ότι οι κοντινές ηλικίες και ίσως και οι ίδιες εμπειρίες βοηθούν πολύ περισσότερο στην επικοινωνία. 


Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μπορούν να την χρησιμοποιήσουν ανώνυμα, άμεσα και  δωρεάν όσα παιδιά 12-18 ετών το επιθυμούν.Ενημέρωση: 11-02-2016 08:35 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι