Πηγές: Εργαλεία

 Σελ. 2 από 19: << < > >>

Οι εφαρμογές που είναι διαθέσιμες πλέον για κινητές, και μη, συσκευές είναι πάρα πολλές. Όλες έχουν κάτι να προσφέρουν, από απλή διασκέδαση μέχρι προηγμένες γνώσεις. Είναι σημαντικό όμως να ξεχωρίσουμε ποιες βοηθούν στην κριτική σκέψη αυτών που τις χρησιμοποιούν, ειδικά όταν πρόκειται για τα παιδιά μας και τους μαθητές μας. 

Ενημέρωση: 27-09-2018 06:44 | Περισσότερα...

Η δημιουργία αι η επεξεργασία ενός οπτικοακουστικού υλικού από τους μαθητές αποτελεί μία δραστηριότητα εξέχουσας εκπαιδευτικής σημασίας. Ο συνδυασμός αφήγησης και εικόνας προφέρει σε πολλά γνωστικά αντικείμενα ποικίλα οφέλη και εξασκεί τους μαθητές σε δεξιότητες επικοινωνίας, δημιουργικότητας αλλά και ψηφιακής γνώσης.

Ενημέρωση: 11-09-2018 06:20 | Περισσότερα...

Μάθηση και εκπαίδευση δεν είναι συνώνυμα μόνο με μαθηματικά, γλώσσα και θεωρία αλλά και με την έννοια της τέχνης της ζωγραφικής, του σκίτσου και κυρίως τον αυθόρμητο σχεδιασμό πραγμάτων και καταστάσεων όπως το αντιλαμβάνεται ο μαθητής. 

Ενημέρωση: 21-08-2018 15:07 | Περισσότερα...

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την πληθώρα πηγών και ψηφιακών εργαλείων για την υποστήριξη της εκπαίδευσης, της μάθησης και της διδασκαλίας, ωστόσο πολλές φορές αυτή η πληθώρα υλικών και πηγών μπορεί να δημιουργεί σύγχυση. 

Ενημέρωση: 14-08-2018 07:40 | Περισσότερα...

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για το "κίνημα δημιουργών ή κατασκευαστών" ή όπως είναι ο όρος στα αγγλικά το maker movement. Το κίνημα αυτό ουσιαστικά περιγράφει ένα χώρο  συνεργατικό για την ανταλλαγή γνώσης και δημιουργικότητας με τη χρήση ανοικτών τεχνολογιών. 

Ενημέρωση: 17-07-2018 13:05 | Περισσότερα...

Είμαστε στα μισά του 2018 και ήδη έχουν αρχίσει οι λίστες με τα " αγαπημένα"! Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτές τις λίστες, έτσι ήδη ήρθε στην επιφάνεια η λίστα των 12 καλύτερων εφαρμογών για την εκπαίδευση, για το πρώτο μισό του 2018!

Ενημέρωση: 07-06-2018 06:38 | Περισσότερα...

Η τάση στην εκπαιδευτική διαδικασία στην εποχή μας είναι η δημιουργία από μαθητές τεχνολογικών προϊόντων καθώς και η ενεργητικότερη εμπλοκή τους σε θέματα δημιουργίας με χρήση τεχνολογιών ώστε η τεχνολογία να είναι ένα μέσο ευχρηστίας προσιτό σε όλους.

Ενημέρωση: 05-06-2018 22:23 | Περισσότερα...

Μία από τις βασικότερες δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά, από μικρή κιόλας ηλικία, είναι η σωστή διαχείριση των χρημάτων. Μάλιστα, σε αυτό δεν περιλαμβάνεται μόνο η καλή διαχείριση αλλά και η εκτίμηση που πρέπει να έχουν τα παιδιά για τα χρήματα αλλά και για την αξία τους. 

Ενημέρωση: 31-05-2018 07:46 | Περισσότερα...

Η χρήση των νέων τεχνολογιών αλλά και των ψηφιακών εργαλείων και μέσων, που πλέον διαθέτουμε και γνωρίζουμε όλοι από πολύ μικρή ηλικία, μπορεί να συντελέσει στην καλύτερη προετοιμασία του μαθήματος από τον εκπαιδευτικό αλλά κυρίως στον εμπλουτισμό του μαθήματος ώστε να διατηρηθεί το ενδιαφέρον των μαθητών. 

Ενημέρωση: 29-05-2018 10:13 | Περισσότερα...

Το δικαίωμα της εκπαίδευσης όλων των παιδιών είναι σημαντικό να γίνει ουσιαστικά εφαρμόσιμο σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης. Στο σχολείο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να συμπεριλαμβάνουν όλα τα παιδιά, να κατανοούν τις ιδιαιτερότητες τους, να υποβοηθούν τη μάθηση τους και να ανταποκρίνονται στις ατομικές τους ανάγκες. Τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση πολλοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν ως σύμμαχο την τεχνολογία.

Ενημέρωση: 22-05-2018 11:11 | Περισσότερα...

Σας φαίνεται μακρινό όνειρο να κάνετε μάθημα με...ολογράμματα; Μήπως σας θυμίζει σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας που παρουσίαζαν τον κόσμο πώς θα ήταν στο μέλλον; Λογικά όλα αυτά, αλλά μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να το βλέπετε αλλιώς, καθώς τα πρώτα συστήματα για ολογράμματα άρχισαν να χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε πανεπιστήμια. 

Ενημέρωση: 10-05-2018 06:54 | Περισσότερα...

Η τεχνολογία σήμερα κάθε μέρα παρέχει μία νέα δυνατότητα που παλαιότερα θα ήταν προσβάσιμη μόνο σε εργαστήριο. Οι τρισδιάστατες εκτυπώσεις και σχέδια έχουν σταδικά αρχίζει να γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό και να δίνουν πληθώρα νέων διαστάσεων και προεκτάσεων σε κάθε πλαίσιο της καθημερινότητάς μας.

 

Ενημέρωση: 24-04-2018 10:47 | Περισσότερα...

Τα νέα εργαλεία και οι εφαρμογές που αναπτύσσονται δίνουν όλο και περισσότερες και πιο σύγχρονες δυνατότητες στον χρήστη. Η δημιουργία και ο διαμοιρασμός περιεχομένου είναι μία σύνηθης εκπαιευτική πρακτική  που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν δημιουργώντας πλέον τα δικά τους εργαλεία και περιεχόμεα. 

Ενημέρωση: 27-03-2018 10:57 | Περισσότερα...
 Σελ. 2 από 19: << < > >>