Πηγές: Εργαλεία

 Σελ. 1 από 17: > >>

Τα νέα εργαλεία και οι εφαρμογές που αναπτύσσονται δίνουν όλο και περισσότερες και πιο σύγχρονες δυνατότητες στον χρήστη. Η δημιουργία και ο διαμοιρασμός περιεχομένου είναι μία σύνηθης εκπαιευτική πρακτική  που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν δημιουργώντας πλέον τα δικά τους εργαλεία και περιεχόμεα. 

Ενημέρωση: 27-03-2018 10:57 | Περισσότερα...

Αν σηκώσατε χέρι και απαντήσατε, με βροντερή φωνή, ναι, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Γιατί δεν έχει σημασία αν είστε ερευνητής, δάσκαλος, φοιτητής ή καθηγητής... Η συγγραφή ακαδημαϊκών κειμένων, είτε μικρότερων είτε μεγαλύτερων, μπορεί να γίνει εφιάλτης ακόμα και για τους πιο επιμελείς "μαθητές". 

Ενημέρωση: 15-02-2018 06:32 | Περισσότερα...

Τα Google Slides, όπως και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία της Google Suite, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών τα τελευταία χρόνια καθώς είναι δωρεάν, online και μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε βρισκόμαστε και με όποιο λογισμικό χρησιμοποιούμε, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο και ένας browser. 

Ενημέρωση: 25-01-2018 07:33 | Περισσότερα...

Η μάθηση όπως είναι γνωστό βασίζεται στο βίωμα και στην εμεπιρία που αποκτά κανείς προσπαθώντας να ολοκληρώσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο εργασίας. Δεν είναι μόνο οι θεωρητικές γνώσεις που αποκτά κυρίως είναι η εμπειρία και περισσότερο οι διαδικασία και οι δραστηριότητες που θα τον οδηγήσουν στην επίτευξη και ολοκλήρωση ενός έργου. 

Ενημέρωση: 23-01-2018 01:33 | Περισσότερα...

Η τεχνολογία και κυρίως τα ψηφιακά παιχνίδια είναι πλέον στις μέρες μας ένα δημοφιλές μέσο εκπαίδευσης και αγωγής σχεδόν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδεσης. Αποτελούν ένα μέσο αγαπητό στα παιδιά και νέους, ένα μέσο που προσφέρει δυνατότητες εξοιμοίωσης και κυρίως ένα τρόπο που συνδυάζει τη μάθηση με τη διασκέδαση. 

Ενημέρωση: 16-01-2018 19:05 | Περισσότερα...

Παρακολουθείτε όλες τις εξελίξεις και σας έχει...ανοίξει η όρεξη να κάνετε ένα Twitter Chat μέσα και στη δική σας τάξη; Καλώντας ίσως και κάποιον ειδικό να μιλήσει στους μαθητές σας, απαντώντας στις ερωτήσεις τους; Πολύ ωραία! 

Ενημέρωση: 11-01-2018 07:01 | Περισσότερα...

Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές και τα διαδικτυακά εργαλεία για την υποστηριξη της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης συνεχώς αυξάνονται καθιστώντας το πολύ δύσκολο να μπορέσει κάποιος να παρακολουθεί όλες τις νέες εκδόσεις τους.

Ενημέρωση: 09-01-2018 02:29 | Περισσότερα...

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο αλλά και τα παιχνίδια για να διδάξουμε στους μαθητές μας το πώς να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους; Τρόποι υπάρχουν πολλοί αλλά γιατί χρειάζεται αυτό;

Ενημέρωση: 21-12-2017 07:04 | Περισσότερα...

Ένας πολύ ενδιαφέρων τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή των παιδιών είναι να ζητήσετε να δημιουργήσουν τρισδιάστατα μοντέλα πραγμάτων, στον υπολογιστή, μέσα στην τάξη. 

Ενημέρωση: 14-12-2017 07:47 | Περισσότερα...

Η χρήση των ψηφιακών παιχνιδιών στην σχολική αίθουσα δεν είναι πλέον κάτι αξιοπερίεργο ή απαγορευμένο. Το ψηφιακό παιχνίδι ελκύει τους μαθητές, ειδικότερα των πρώτων τάξεων, και παρέχει δυνατότητες προσομοίωσης δύσκολων γνωστικών αντικειμένων.

Ενημέρωση: 12-12-2017 09:36 | Περισσότερα...

Το πολύ γνωστό ψηφιακό παιχνίδι Minecraft αποτελεί ένα δελεαστικό εποπτικό μέσο που έχει ενσωματωθεί πλήρως στη μαθησιακή διαδικασία και έχει βρει εφαρμογή σε πολλά γνωστικά πεδία όπως τα μαθηματικά, η πληροφορική αλλά και άλλα γνωστά μαθήματα. 

Ενημέρωση: 05-12-2017 02:09 | Περισσότερα...

Όπως έχουμε ξαναπεί, η γεωγραφία αποτελεί εφιάλτη για πολλούς μαθητές κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων. Για μερικούς, η κακή ανάμνηση τους ακολουθεί ακόμα και όταν μεγαλώσουν! Ευτυχώς, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η γεωγραφία αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τα παιδιά βρίσκουν πιο εύκολο το να ασχοληθούν μαζί τους. 

Ενημέρωση: 23-11-2017 06:44 | Περισσότερα...

Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην τάξη προσφέρει δημιουργικότητα, εύκολη πρόσβαση σε δωρεάν εργαλεία σχεδιασμου δραστηριότητων και παιχνιδιών και βέβαια δυνατότητα για πειραματισμούς τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές. 

Ενημέρωση: 14-11-2017 10:50 | Περισσότερα...
 Σελ. 1 από 17: > >>