Πηγές: Εργαλεία

 Σελ. 1 από 25: > >>

Κάλεσμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις δράσεις του έργου EduCardia (https://educardia.eu/), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+,  σε σχολικές τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Ενημέρωση: 19-09-2023 08:42 | Περισσότερα...

Στόχος της εκπαιδευτικής εργαλειοθήκης είναι να εφοδιάσει τους μαθητές με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτής της διερεύνησης, η εργαλειοθήκη επικεντρώνεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.

Ενημέρωση: 08-08-2023 18:26 | Περισσότερα...

Τα ψηφιακά εργαλεία αποτελούν πλέον καθημερινότητα στη σχολική τάξη και μία πληθώρα εργαλείων αλλά και εκπαιδευτικών ιστοχώρων για όλα τα γνωστικά αντικείμενα βρίσκονται στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας προς χρήση, αξιοποίηση αλλά και προετοιμασία των σχολικών μαθημάτων. 

Ενημέρωση: 11-07-2023 06:29 | Περισσότερα...

Τι πιο ενδιαφέρον και αποτελεσματικό από το να προσπαθείς να μεταφέρεις γνώσεις και δεξιότητες στους μαθητές σου μέσω παιγνιδοποιημένων διαδικασιών; Τίποτα! Γι'αυτό και όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί, όλων των βαθμίδων, προσπαθούν να βρουν τρόπους να κάνουν πιο διαδραστικές τις δραστηριότητες που είναι απαραίτητες στα παιδιά ώστε να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. 

Ενημέρωση: 20-06-2023 20:24 | Περισσότερα...

Έχουμε μια τάση, και στην οικογένεια αλλά και στην εκπαίδευση, να κρατάμε τα παιδιά μακριά από κάποια θέματα που ίσως θεωρούμε ότι είναι μικρά για να τα εκπαιδεύσουμε σε αυτά. Ένα από αυτά είναι και τα καθημερινά οικονομικά, τα οποία συνήθως αναλαμβάνουν οι πιο μεγάλοι και τα παιδιά δεν έχουν ιδέα για το πώς λειτουργούν. 

Ενημέρωση: 06-06-2023 09:02 | Περισσότερα...

Πολλές οδηγίες υπάρχουν για το πώς να φτιάξετε βίντεο, είτε μόνοι σας είτε με τους μαθητές σας όλων των ηλικιών. Μπορεί τεχνικά να έχετε γίνει ειδικοί αλλά το κρίσιμο σημείο είναι να βρείτε και τον τρόπο με τον οποίον θα ενσωματώσετε αυτά τα βίντεο μέσα στα μαθήματά σας, μέσα στις δραστηριότητές σας, χωρίς όμως να ξεφύγετε από τον στόχο σας που είναι να βοηθήσετε την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Ενημέρωση: 01-05-2023 21:42 | Περισσότερα...

Το Kahoot είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει κλέψει τις καρδιές εκπαιδευτικών και μαθητών, σε όλες τις βαθμίδες! Γιατί; Γιατί είναι απλό στη χρήση του, διασκεδαστικό, όταν το χρησιμοποιείς δεν νοιώθεις ότι "κάνεις μάθημα" και, φυσικά, είναι και δωρεάν στη βασική του έκδοση, που όμως σου δίνει όσα όλα χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις διαδικτυακές δραστηριότητες και κουίζ που θα τραβήξουν την προσοχή των συμμετεχόντων! 

Ενημέρωση: 28-02-2023 06:29 | Περισσότερα...

Με τα δεδομένα και τις πληροφορίες που μας κατακλύζουν καθημερινά, που εξακολουθούν να αυξάνονται εκθετικά, τα infographics έχουν γίνει απαραίτητο εργαλείο για την καλύτερη κατανόησή τους. 

Ενημέρωση: 24-01-2023 09:29 | Περισσότερα...

Η μόδα να κάνουμε τους εαυτούς μας Avatar στα social media είναι εδώ και καιρό πολύ έντονη και (μάλλον) είναι μια πρόγευση για το πώς θα είμαστε σε εποχές "metaverse". Πέρα από την πλάκα που έχει να προσπαθούμε να φτιάξουμε το Avatar μας όσο πιο πιστό και κοντά στην εμφάνισή μας γίνεται, η χρήση των Avatars μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη όταν έχουμε να κάνουμε με τους μαθητές μας. 

Ενημέρωση: 10-01-2023 09:07 | Περισσότερα...

Το να κρατά κάποιος σημειώσεις, κατά τη διάρκεια της μελέτης του ή του μαθήματος, είναι σημαντικό για το πόσο γρήγορα ή/και εύκολα απορροφά την πληροφορία που σημειώνει. Δεν έχει σημασία αν οι σημειώσεις είναι στο χαρτί ή ηλεκτρονικά σε κάποιο tablet (αν και υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση περί αυτού) καθώς η διαδικασία και μόνο, σύμφωνα με έρευνες, ενεργοποιεί πολλά και διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου. 

Ενημέρωση: 03-01-2023 09:13 | Περισσότερα...

Δεν εύχεστε πολλές φορές, όταν φτιάχνετε μία παρουσίαση, να μπορούσατε να βάλετε τη φωνή σας σε αυτήν; Να μη χρειαστεί δηλαδή να βάλετε πολλά λόγια σε κάθε διαφάνεια, αλλά αντιθέτως να βάλετε τα πιο σημαντικά σε αυτές και τα άλλα να τα εξηγήσετε πιο...ζωντανά, με τα δικά σας λόγια;

Ενημέρωση: 21-12-2022 10:58 | Περισσότερα...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών, μια σειρά οδηγιών, για εκπαιδευτικούς σχετικά με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού μέσω της εκπαίδευσης και της συνεχιζόμενης κατάρτισης.

Ενημέρωση: 19-10-2022 10:46 | Περισσότερα...

Η ψηφιακή εκπαίδευση στην εποχή μας εκτός από αναγκαιότητα λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων αποτελεί και μία νέα πραγματικότητα που ήρθε στο προσκήνιο λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που επέφερε. Στόχος της ψηφιακής εκπαίδευσης είναι η ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών και παράλληλα η ενσωμάτωση και η χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική και μαθησιακή λειτουργία.

Ενημέρωση: 11-10-2022 08:18 | Περισσότερα...
 Σελ. 1 από 25: > >>