Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πηγές: Έρευνες
 Είναι γεγονός πως στην επόχή μας από πολύ μικρή ηλικία παιδιά και έφηβοι διαθέτουν κινητό τηλέφωνο δικό τους με σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα κινητά τηλέφωνα αν και πολυμεσικέ συσκευές συνήθως θεωρούνται ως διάσπαση στη μαθησιακή διαδικασία και ως εκ τούτου απαγορεύεται η χρήση τους εντός του σχοείου.
 Τι γνώμη έχουν άραγε οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές για τη χρήση της τεχνολογίας μέσα στην τάξη, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Θεωρούν ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα από την απλή, παραδοσιακή διδασκαλία;
 Από τότε που ξεκίνησε η τεχνολογία να μπαίνει πιο δυναμικά στην τάξη κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας έχουν γίνει και κυκλοφορήσει πολλές έρευνες για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η αλλαγή στις επιδόσεις των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα διχάζονται.
 Ο ρόλος της προσχολικής εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο αναδιαμορφώνεται και απελευθερώνεται από τα τετριμμένα εκπαιδευτικά αναλυτικά προγράμματα, σχεδιάζονται έτσι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που περικλύουν δεξιότητες ζωής, κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και διερευνητικής μάθησης, κυρίως γιατί έρευνες αποδεικνύουν πλέον το καθοριστικό ρόλο του Νηπιαγωγείου στην καλλιέργεια των δεξιοτητων αυτών.
 Το νηπιαγωγείο αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό βήμα προς την εγκύλιο εκπαίδευση. Είναι μία βαθμίδα με εξέχουσα σημασία που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς τη διαμόρφωση του εσωτερικού κινήτρου μάθησης αλλά και της διάθεσης προς την εκπαίδευση.
 Κάνοντας την υπόθεση ότι μερικές χώρες έχουν τα χρήματα και τη θέληση να ενσωματώσουν την τεχνολογία μέσα στις σχολικές τάξεις, προκύπτει ένα ερώτημα που μπορεί να προκαλεί εντύπωση αλλά είναι πάντα επίκαιρο και βασικό: Τελικά, οι εκπαιδευτικοί την χρησιμοποιούν την τεχνολογία ή απλά υπάρχει τυπικά;
 Η προσχολική αγωγή αποτελεί το πρώτο και θεμελιώδη λίθο της εκπαιδευτικής και μαθησιακής διαδικασίας. Ωστόσο, αποτελεί και ένα πεδίο έρευνας και αμφισβήτησης σε σχέση με την ηλικία έναρξης της εγκύκλίας μόρφωσης.
 Καθώς η συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να επιτραπούν τα κινητά τηλέφωνα στην τάξη συνεχίζεται, μια νέα μελέτη από το CNN για τα social media και τους εφήβους δείχνει ότι οι 13χρονοι ελέγχουν τα social media μέχρι και 100 φορές την ημέρα, εξάρτηση που οφείλεται στην ανάγκη τους για αποδοχή. Ενημέρωση: 09-10-2015 10:31 (Δημιουργία: 08-10-2015 19:01) | Περισσότερα...
 Η λεγόμενη γενιά του YouTube έχει την τάση να τα μαθαίνει όλα από εκεί. Από εκεί παίρνει συμβουλές για το πώς θα μαγειρέψει, πώς θα μακιγιαριστεί, πώς θα κάνει κατασκευές άρα οι συμβουλές καριέρας ήταν το επόμενο αναμενόμενο βήμα.
 Οι ανησυχίες σχετικά με την εξάρτηση των νέων από τα social media και τον αντίκτυπό της στην ευημερία τους, αυξάνονται μετά από μια μελέτη που δείχνει ότι ένα στα πέντε παιδιά ξυπνάει σχεδόν κάθε βράδυ, είτε για να διαβάσει ή να αναρτήσει μηνύματα.
 Ο χώρος της εκπαίδευσης αλλάζει και ακολουθεί την πορεία της πολιτιστικής, οικονομικής και τεχνολογικής εξέλιξης της κοινωνίας. Είναι απόλυτα λογικό έρευνες να αναζητούν λύσεις σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προβλήματα όπως η σχολική αποτυχία καθώς και η σχολική διαρροή.
 Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Phoenix, πολλοί εκπαιδευτικοί δεν είναι πρόθυμοι να ενσωματώσουν τα social media στις τάξεις τους, ακόμα κι αν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τη χρήση αυτών των μέσων στην προσωπική τους ζωή.
 Τα MOOC (Massive Open Online Courses) είναι κατά πολλούς το μέλλον της εκπαίδευσης. Μια εκπαίδευση στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ανεξάρτητα του πού βρίσκονται, του τι δουλειά κάνουν, της οικονομικής κατάστασής τους. Μια εκπαίδευση όπου ο καθένας θα σπουδάζει ό,τι θέλει, με τον ρυθμό που θέλει, όπως θέλει.
|