Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πηγές: Άρθρα
Κάθε δάσκαλος είναι πιο αποτελεσματικός όταν μπαίνει στη θέση του μαθητή, συμβολικά και κυριολεκτικά. Ειδικά όταν πρόκειται για τα νέα ψηφιακά μέσα και την τεχνολογία, μπορεί να γίνει πρώτα μαθητής των συναδέλφων του, εκείνων που δοκίμασαν νέες μεθόδους και να επωφεληθεί.
Η καινοτομία στα σχολικά προγράμματα είναι μία σύνθεση πραγμάτων και συνθηκών. Καινοτομία δεν σημαίνει μόνο εισαγωγή και ενσωμάτωση νέων εργαλείων στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά ενσωμάτωση και των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων.
Με αφορμή μια γνωστή διαφήμιση που προβάλλεται στις τηλεοράσεις αυτήν την εποχή, ο συγγραφέας του ιστολογίου προσπαθεί να εξηγήσει κάποια πράγματα σχετικά με τον εθισμό στο διαδίκτυο, από ψυχολογικής πλευράς.
Μιλάμε για τα κοινωνικά μέσα σαν να ήταν ανέκαθεν μέρος της ζωής μας, αλλά αν αναλογιστούμε καλύτερα, θα δούμε ότι είναι μόνο μερικά χρόνια στην επικαιρότητα. Μπορεί λοιπόν, κάποιος να δηλώνει ειδικός στη μελέτη τους;
Παλαιότερα όνειρο ζωής πολλών νέων αλλά και των οικογενειών τους ήταν η επιτυχία σε κάποια επιστημονική σχολή. Η λογική συνέχεια της εκπαιδευτικής πορείας του φοιτητή η επιτυχή ολοκλήρωση της σχολής του, η απόκτηση του πτυχίου και...τέλος η εκπαίδευση. Ισχύει το ίδιο σήμερα;
Διατηρούν την αίγλη τους οι πανεπιστημιακές σπουδές και οι πανεπιστημιακοί τίτλοι;
Και τέλος συνεχίζει να αποτελεί το πανεπιστήμιο προνόμιο λίγων που δεν χρειάζεται να δουλεύουν;
Το Facebook, όταν συνδυάζεται και με τις εξελίξεις στο hardware, αλλάζει ακόμα περισσότερο τις ζωές μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συμμαχεί με τις φωτογραφικές μηχανές και μας κάνει…μοντέλα!!!
Παλιότερα, σε μια γνωριμία, ζητούσαμε το σταθερό τηλέφωνο. Μετά ήρθε το κινητό. Μετά ήρθε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πλέον είναι η σειρά του Facebook με μια τάση να γίνεται και Twitter…Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της γενιάς;
Το e-mail, έγινε 40 χρονών και του αξίζουν μεγαλόπρεπα γενέθλια αφού ακόμα και τώρα αποτελεί κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας. Δείτε στο infographic του άρθρου μερικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία του.
Αν αναλογιστούμε τις καθημερινές μας ασχολίες, θα παρατηρήσουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μας το περνάμε μπροστά από μια οθόνη, είτε υπολογιστή είτε κινητού, είτε άλλης συσκευής, για να συνδεθούμε στο διαδίκτυο για εργασίες πολλών ειδών.
Το twitter είναι ένα από τα εργαλεία που κερδίζουν σταδιακά έδαφος και προτίμηση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς λόγω της αμεσότητας του.
Το ερώτημα που έχουν όλοι η εκπαιδευτικοί θα μπορούσαμε να πούμε χαριτολογώντας πως είναι να ...twitt-αρεις ή .. να μην twitt-αρεις.
Το βιβλίο "Why School Communication Matters: Strategies From PR Professionals" των Kitty Porterfield and Meg Carnes που κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Αμερικάνική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων (The American Association of School Administrators) είναι ένα βιβλίο που θα ήταν καλό να διαβάσουν εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν τους λόγους ενσωμάτωσης των κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση.
Ονομάζονται κοινωνικά μέσα, κοινωνικά δίκτυα άρα υποθέτουμε ότι μας κάνουν πιο κοινωνικούς…Ισχύει όμως;
Η αναζήτηση στο google χωρίς αντίρρηση είναι αποτελεσματική, όταν, όμως, η ερώτησή μας είναι κριτική, πώς απαντάει; Σίγουρα τα παιδιά μπορούν να βρουν την χρονιά που έγινε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, αλλά στο γιατί έγινε η Άλωση πρέπει να προσπαθήσουν λίγο περισσότερο.
|