Τι σημαίνει διαδικτυακή μάθηση σήμερα


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η διαδικτυακή μάθηση αλλά και η συνεργασία και η αυτονομία που αυτή συνεπάγεται έχει αλλάξει πολύ το εκπαιδευτικό τοπίο σε κάθε βαθμίδα.


Η αλήθεια είναι πως δεν έκανε τώρα την εμφάνισή της αλλά μετράει ήδη δεκαετίες. Ωστόοσο, νέες εξελίξεις, νέα εργαλεία αλλά και σύγχρονες συσκευές αλλάζουν και εξελίσσουν τον τρόπο χρήσης της και την εξέλιξή της.
Στο άρθρο του ο Terry Heick εξηγεί και αναλύει τι σημαίανει κατά τη γνώμη του η διαδικτυακά μάθηση στην εποχή μας. Ποια είναι συγκεκριμένα τα πέντε βασικά στοιχεία που την χαρακτηρίζουν.
Ειδικότερα, στις προσπάθειες που οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί και φορείς πραγματοποιούν προκειμένου να ανανεώσουν το περιεχόμενο της αλλά και τον τρόπο εφαρμογής της διαδικτυακής μάθησης και της on line συνεργασίας τα ακόλουθα στοιχεία θεωρούνται θεμελιώση και βασικοί παράγοντες για την επιτύχια της on line μάθησης.
Η παιδαγωγική κατάρτιση και αυθεντία όσων ασχολούνται με τον σχεδιασμό των προγραμμάτων δια βίου μάθησης και on line learning, η αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο με τους εκπαιδευόμενους, η εξατομίκευση του περιεχομένου και η δυνατότητα μάθησης κατά τον προσωπικό ρυθμό του εκπαιδευόμενου, σε συνδυασμό με την συνεχή καθοδήγηση από έμπειρους εκπαιδευτικούς που θα χρησιμοποιούν καινοτόμα την τεχνολογία κάθε εποχής αποτελούν τα θεμελιώδη στοιχεία της διαδικτυακής εκπαίδευσης.



Ενημέρωση: 10-07-2012 17:07 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα