Παιχνίδια ενάντια στη...βαρεμάρα!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Σε μία εποχή που τα παιδιά έχουν στα χέρια τους τα πάντα με το πάτημα ενός πλήκτρου και όλες τις πληροφορίες με μια απλή αναζήτηση στο κινητό τους είναι πολύ δύσκολο να τους τραβήξεις την προσοχή και κυρίως να τους την κρατήσεις. Και πόσο πιο δύσκολος φαντάζει αυτός ο "πόλεμος" για την προσοχή τους όταν μιλάμε για εκπαίδευση από απόσταση, μαθήματα και εργασίες. 


Εδώ έρχονται τα παιχνίδια, και πιο συγκεκριμένα η παιγνιοποίηση, για να μας βοηθήσει. Δεν εννοούμε φυσικά να γίνουν όλα εύκολα σαν παιχνίδι ή να "χάσουν" τη σοβαρότητά τους! Αλλά αν μπορέσουμε να ενσωματώσουμε κάποια μικρά χαρακτηριστικά παιχνιδιών μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία τότε σίγουρα η δουλειά μας θα γίνει ευκολότερη, ειδικότερα δε αν μιλάμε για διαδικτυακή ή εξ' αποστάσεως εκπαίδευση. 

 

Ένας "όμορφος" ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών μας θα τους βοηθήσει να δώσουν νέο νόημα σε αυτό που διαβάζουν και κάνουν. Έχοντας άλλωστε συνηθίσει τα παιχνίδια και τους κανόνες τους, τους είναι εξαιρετικά εύκολο να τους εφαρμόσουν και σε ένα άλλο πλαίσιο. Και τί κερδίζουν τελικά; Γνώση, γιατί την οποία έχουν...παλέψει!

Ετικέττες: gamification, games, elearning, education


Ενημέρωση: 05-03-2020 06:48 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα