Εκπαιδευτικοί ενωμένοι και συνεργατικοί


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί συνεχώς αναζητούν και ψάχνουν τα πιο νέα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης αλλά και παροχής εφαρμογών συνεργατικής μάθησης και διδασκαλίας.
Πολλές φορές η αναζήτηση αυτή μετατρέπεται σε μία περίπλοκη διαδικασία και επίπονη αφού συνεχώς βρίσκεται κάποιο άλλο πιο νέο, πιο σύγχρονο, πιο μοντέρνο με περισσότερες δυνατότητες και εφαρμογές.
Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό στην αναζήτηση αλλά και τη χρήση εργαλείων να επιλέγουμε αυτά που προσφέρουν ευχρηστία και αξιοπιστία.
Το δίκτυο http://teacherlingo.com/ αποτελεί ένα δίκτυο όπου εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων διαμοιράζονται προβληματισμούς, πληροφορίες, σχέδια εργασίας αλλά και τρόπος χρήσης των συνεργατικών εργαλείων στην τάξη.
Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού εκπαιδευτικού ιστολογίου αλλά και συνοπτικό κατάλογο παρακολούθησης των εκπαιδευτικών ιστολογίων που έχουν δημιουργηθεί από τους υπόλοιπους εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς.
Σε συνδυασμό με τον συγκεκριμένο κατάλογο ιστολογίων υπάρχει και ειδική κατηγοριοποίηση ιστολογίων ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα ή ομάδα που απευθύνεται έτσι στην υπερσύνδεση "Find Teacher" μπορεί να βρει κανείς ιστολόγια για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ιστολόγια για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ιστολόγια γονέων, ιστολόγια συνταξιούχων εκπαιδευτικών και πολλές άλλες κατηγορίες εκπαιδευτικών ιστολογίων.
Δημιουργήστε το λογαριασμό σας και περιηγηθείτε σε μία εκπαιδευτική κοινότητα με ποικίλα ενδιαφέροντα θέματα.


Ενημέρωση: 04-07-2011 11:45 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι