Διαδραστικά μαθήματα ιστορίας


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.comΗ γνώση της ιστορίας και της εξέλιξης των πολιτισμών είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία μάθησης που συχνά θεωρείται ως μία διαδικασία βαρετή, με αναφορά σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και μία διαδικασία που αφορά στη μελέτη μεγάλων τόμων βιβλίων. 


Η γνώση της ιστορίας θεωρείται ένα μεγάλο όπλο γνώσης και για αυτό ο εκπαιδευτικός χώρος θα πρ΄πει να ενσωματώσει στη διδασκαλία του πιο ανοικτές μεθόδους μάθησης που θα επιτρέπουν την αυτόνομη μελέτη και ενασχόληση των μαθητών πάνω σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η τεχνολογία με την οπτικοποίηση των γεγονότων έχει συμβάλει πολύ στο να μειωθεί η αντίληψη των μαθητών πως μελέτη ιστορίας σημαίνει μόνο πολυσέλιδα βιβλία και σημειώσεις. 


Ειδικότερα, το εργαλείο Histography είναι ένα εντυπωσιακό διαδραστικό χρονολόγιο που εκτείνεται από το σήμερα έως και την έναρξη της καταγεγραμμένης ιστορίας. Η ψηφιακή αυτή χρονική γραμμή χωρίζεται σε δεκαπέντε κατηγορίες συμπεριλαμβανομένων εξερευνήσει ο χρήστης  τη χρονική γραμμή επιλέγει μία από τις κατηγορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα Histography και στη συνέχεια προβαίνει στις απαραίτητες ρυθμίσεις για να δει τα γεγονότα στο εύρος ημερομηνιών που έχει επιλέξει. Στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο κουκκίδες στη γραμμή χρόνου αναδύονται pop-up κουτιά που περιέχουν πληροφορίες, εικόνες και μια σύνδεση στη σελίδα της Wikipedia σχετικά με το συμβάν.Ενημέρωση: 29-12-2015 12:18 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι