Η γωνιά των εκπαιδευτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το να ανήκει μία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει πολλά πράγματα και για την κοινωνική και για την οικονομική αλλά και την πολιτική της κατάσταση. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι για τους θεσμούς που την απαρτίζουν, τις διαδικασίες που περιλαμβάνει αλλά και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. 


Αυτές οι γνώσεις είναι αναγκαίο να μεταφερθούν και στα παιδιά από όταν είναι ακόμα μέσα στις σχολικές αίθουσες γιατί μεγαλώνοντας θα είναι η επόμενη γενιά Ευρωπαίων Πολιτών και θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι σχετικά. 

 

Για την ενημέρωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός ιστοχώρος για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων όπου μπορούν να βρουν υλικό ώστε να διδάξουν στα παιδιά οτιδήποτε αφορά τις ευρωπαϊκές διαδικασίες και τις πολιτικές. Ακόμα περιλαμβάνει παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και ένα ειδικό κοι ασφαλές κοινωνικό δίκτυο που ωθεί τους εκπαιδευτικούς να συνδεθούν και να δουλέψουν συνεργατικά. Ενημέρωση: 21-10-2015 08:29 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι