Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πηγές: Εργαλεία
Είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς όλα τα νέα εργαλεία που ξεπηδούν κάθε βδομάδα για τα social media. Γι' αυτό και είναι πάντα χρήσιμα τα άρθρα που τα συγκρεντρώνουν!
Η συνεχής εξέλιξη του διαδικτύου ενίσχυσε τη διάθεση για δια βίου μάθηση και εξειδίκευση, ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να παρακολουθήσει ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης.
Στην ιστοσελίδα της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσινγκτον μπορούμε να παίξουμε με διαδραστικές εφαρμογές που προκαλούν και διατηρούν το ενδιαφέρον μεγάλων και μικρών.
Στο web 2.0 δεν «ανεβάζουμε» απλά το υλικό μας στο διαδίκτυο αλλά το παρουσιάζουμε, με τη βοήθεια βέβαια online εργαλείων επεξεργασίας. Η συνηθισμένη παράθεση φωτογραφιών μπορεί να εμπλουτιστεί από εκείνους που έχουν κέφι για δημιουργία και διάθεση να δοκιμάσουν τις δυνατότητες των νέων εργαλείων.
Το Web 2.0 συνεχώς αλλάζει, αναδιαμορφώνεται και εξελίσσεται. Βασικός στόχος να δημιουργηθούν νέες εφαρμογές πιο εύχρηστες, πιο απλές, πιο συνεργατικές αλλά και πιο ..κατάλληλα εκπαιδευτικές. Η ζήτηση που υπάρχει από την εκπαιδευτική κοινότητα για εργαλεία που δικτυώνουν και βέβαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση είναι έντονη και έχει ως άμεση συνέπεια την αυξανόμενη εμφάνιση ανάλογων εργαλείων.
Μήπως εύχεστε να είχατε όλες τις φωτογραφίες του λογαριασμού σας στο Facebook εύκαιρες ή όλες τις ανανεώσεις του status σας, και να τα βλέπατε offline; Αν ναι, τότε το άρθρο σας ενδιαφέρει!
To edu glogster είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να συνθέσει αρχεία που περιέχουν κείμενο, εικόνα και ήχο σε μία διαδραστική αφίσα.
Ο RockMelt είναι ένας κοινωνικός browser! Όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου, αγαπάει τα social media. Τα αγαπά τόσο πολύ που τα ενσωματώνει!
Τα Βικιβιβλία είναι μια συλλογή από ελεύθερα βιβλία, εκπαιδευτικά, τα οποία ο κάθε χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί, στα πρότυπα της Wikipedia.
Το ShowDocument είναι ένα ακόμα διαδικτυακό εργαλείο που προσφέρει και ενθαρρύνει την ομαδική συγγραφή και τη διαδικτυακή συνεργασία πάνω σε ποικίλα έγγραφα και δραστηριότητες.
Οι εποχές που πληκτρολογούσαμε τη λέξη για την οποία ψάχνουμε στοιχεία κοντεύουν (;) στο τέλος τους. Πλέον υπάρχουν και άλλοι τρόποι...
Με δημιουργικότητα και ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί και μαθητές κατακτούν τον δικό τους χώρο στο διαδίκτυο μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Ένα Wiki είναι συνήθως μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και εύκολα, χωρίς να έχουν κάνει υποχρεωτικά εγγραφή. Έτσι, διευκολύνεται η συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή ενός έργου. Ο όρος Wiki όμως, μπορεί να αναφέρεται και στο λογισμικό που χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν Wiki σελίδες.
Αυτό, όμως, τι σημαίνει για την εκπαίδευση και πως μπορούν οι μικροί μαθητές να εκμεταλλευτούν αυτά τα νέα εργαλεία;
|