Δέκα εργαλεία για να πούμε μια ιστορία με εικόνες!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Μια εικόνα κάνει για χίλιες λέξεις! Γνωστή η φράση και επιβεβαιώνεται κάθε φορά που βλέπουμε μια δυνατή εικόνα. Οι εικόνες επίσης αποτελούν μιας πρώτης τάξεως εργαλείο στην εκπαίδευση, καθώς περνούν πολλαπλάσια μηνύματα απο ένα κείμενο και μάλιστα με τρόπο πολύ πιο άμεσο. 


Τι καλύτερο λοιπόν από το να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να μάθουν να χειρίζονται εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν ιστορίες με εικόνες; Αυτές οι ιστορίες μπορεί να αφορούν τα μαθήματα αλλά μπορεί να αφορούν και τα γενικότερα ταλέντα των παιδιών που περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία να ξεδιπλωθούν. 

 

Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να δείτε δέκα εργαλεία για να φτιάξετε κολάζ, να κάνετε εικόνες να..μιλούν ή ακόμα και να φτιάξετε τα δικά σας κόμιξ. Το τεχνικό μέρος είναι ένα κομμάτι, και ίσως το πιο εύκολο να βρεθεί. Το τι θα τα κάνετε όλα αυτά τα εργαλεία είναι στο δικό σας χέρι (και των μαθητών σας) και οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες!Ενημέρωση: 13-05-2021 09:22 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία