Ιστοχώροι και εργαλεία για μικρούς επιστήμονες


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η αναγκαιότητα για δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που θα λειτουργήσει ως εργαλείο για την εξ αποστάσεως μάθηση και εκπαίδευση είναι απαραίτητο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σε κάθε γνωστικό αντικείμενο. Εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες δημιουργούν υλικό, επιλέγουνα, αξιολογούν και χρησιμοποίουν γνωστές και μη πλατφόρμες και ιστοχώρους. 


Στον εκπαιδευτικό ιστοχώρο Educational Technology and mobile Learning αναφέρονται 4 βασικοί ιστοχώροι που έχουν ως θεματική την ενασχόληση με τις φυσικές επιστήμες και το περιβάλλον. Στους επιλεγμένους ιστοχώρους όπως το Mystery Science και το Arizona Science Center εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μπορούν να βρουν εκπαιδευτικό και εποπτικό υλικό για θέματα βιολογίας, βιοποικιλότητας, κλίματος ή ακόμα και πειράματα φυσικής. Ο πρώτος ιστοχώρος την εποχή της πανδημίας και του lockdown παρείχε τα σχέδια μαθήματος αλλά και το εκπαιδευτικό υλικό του δωρεάν στους εκπαιδευτικός ως υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολια συγκυρία. 

Στη συνέχεια τα επόμενα προτεινόμενα εργαλεία θα εμπλουτίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από αλληλεπίδραστικές δραστηριότητες όπως τα κουιζ του Kahoot ή ο πολύχρωμος πίνακας (canvas) που θα δημιουργηθεί ως αποτέσμα του εργαλείου Explain Everything . Ε'ίναι βασικό η εργαλειοθήκη των εκπαιδευτικών να εμπλουτίζεται συνεχόμενα καθότι κάθε γνωστικό αντικείμενο και ηλικιακή ομάδα εκπαίδευσης έχει πολλούς προβληματισμούς να ξεπεράσει. 

 Ενημέρωση: 13-10-2020 07:57 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία