Η Κλιματική αλλαγή σε ένα παιχνίδι στρατηγικής


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.comΟι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθώς και η προβληματική της είναι μία θεματική που πλέον απασχολεί κάθε πληθυσμιακή ομάδα. Έχει δοθεί ωστόσο μία ιδιαίτερη βαρύτητα στην πληροφόρηση και ευασιθητοποίηση των παιδιών παιδικής και εφηβικής ηλικίας ως πολίτες του μέλλοντος. 


Στον ιστοχώρο της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης της Β' Αθήνας αναρτήθηκε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον Πρόγραμμα S.A.M.E. World που ουσιαστικά αποτελεί ένα ψηφιακό παιχνίδι για την κλιματική αλλαγή.

Το έργο SAME World είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων Ευρωπαϊκών Οργανισμών, όπως η Ένωση Εκπαιδευτικών, ΜΚΟ και Πανεπιστήμια.   Βασικό στόχο το παιχνίδι αυτό έχει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα θέματα της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, της αλλαγής του κλίματος και των περιβαλλοντικών μεταναστών. Μέσα από την πλοκή του παιχνιδιού οι παίκτες θα ταξιδέψουν στον χρόνο και θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις και να δουν τις μελλοντικές συνέπειες αυτών στο περιβάλλον. Μέσα από αυτές τις δοκιμασίες αλλά και την προσομοίωση των συνεπειών και αποφάσεων που θα λάβει ο παίκτης εξασκείται βιωματικά σε μία περιβαλλοντική συνείδηση και κουλτούρα. Το παιχνίδι (Im)perfect future, που αποτελεί μέρος του γενικότερου project, μεταφέρει τον παίκτη στο μακρινό 2099 τι θα κάνει για να ανστρέψει τις συνέπειες της κλιματικής αλλγής;Ενημέρωση: 10-12-2019 00:02 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία