Ιστορίες πολιτών


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η ευχρήστία των εργαλείων του διαδικτύου επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί όχι μόνο να δημιουργήσει περιεχόμενο αλλά ουσιαστικά να εκφράσει τη γνώμη του ή να αναδείξει μία δική του ιστορία και κυρίως μία ιστορία της πόλης του μέσα από τη δική του οπτική γωνία.


To Pluggy, είναι μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία αποτελεί ένα εργαλείο για τους πολίτες που επιθυμούν να δημοσιεύουν τις δικές τους ιστορίες τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.  Ουσιαστικά απευθύνεται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, χωρίς βέβαια να περιορίζεται η χρήση του από πολίτες άλλων χωρών.

Ο χρήστης δημιουργεί τις δικές του ιστορίες  με τη δική του αυθεντική γραφή επιλέγοντας παράλληλα και με ποια εικόνα θα τις συνοδεύσει. Ο κάθε πολίτης έχει τη δική του μνήμη ή ιστορία να αφηγηθεί για την πόλη του και τη χώρα του, με άμεσο αποτέλεσμα η πλατφόρμα αυτή να λειτουργεί ως ένα αποθετήριο πολιτιστικών και τοπικών παραδόσεων. Ιστορίες όχι επίσημες αλλά ιστορίες από τους ανθρώπους που ζουν το συγκεκριμένο χώρο καθημερινά. Η πλατφόρμα λειτουργεί δοκιμαστικά με σκοπό να εμπλουτιστεί με περισσότερα εργαλεία διάδρασης των χρηστών και των αφηγητών- δημιουργών ιστοριών. Ενημέρωση: 22-01-2019 19:19 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία