Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ηλεκτρονικό σχολικό εκφοβισμό


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Πλέον τα σχολεία δεν είναι μόνο διάβασμα και εργασίες αλλά είναι και αλληλεπίδραση μέσω νέων τεχνολογικών εργαλείων. Αυτή η αλληλεπίδραση δημιουργεί νέες σχέσεις μεταξύ μαθητών και δασκάλων οι οποίες δεν είναι πάντα θετικές, καθώς ο ηλεκτρονικός σχολικός εκφοβισμός είναι ένα πρόβλημα που αποδεικνύεται πολύ δύσκολο στην αντιμετώπιση.


Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά όταν θέλουν οπότε και οι δάσκαλοι, οι γονείς αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές θα πρέπει να ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Τα ποσοστά μας δείχνουν την σοβαρότητα του φαινομένου καθώς το 43% των παιδιών έχει δεχτεί κάποιου είδους εκφοβισμό και μόνο το 1 στα 10 παιδιά θα ενημερώσει τους γονείς του. Τα θύματα του σχολικού εκφοβισμού έχουν μέχρι και 9 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσπαθήσουν να αυτοκτονήσουν.

 

 

 

Ο εκφοβισμός αυτός έχει επεκταθεί σε όλα τα μέσα. Γίνεται μέσα τηλεφώνου και SMS, μέσω Facebook, Twitter αλλά και email. Σημαντικό είναι επίσης ότι δεν παίζει ρόλο η καταγωγή του παιδιού, επηρεάζει όλες τις φυλές το ίδιο.



Ενημέρωση: 15-01-2014 08:23 (Δημιουργία: 14-01-2014 09:36) | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες