Ό,τι μάθαμε στην πανδημία, θα μας ακολουθεί μια ζωή


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η περίοδος της πανδημίας και της καραντίνας οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου αλλαγή της καθημερινότητας με μεγάλο κομμάτι αυτής να περνάει στον διαδικτυακό κόσμο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτύξουμε, θέλοντας και μη, μία σειρά από δεξιότητες που θα μας ακολουθούν σε όλη μας της ζωή. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα παιδιά μας. 


Αυτές οι ψηφιακές δεξιότητες που απέκτησαν οι μαθητές, λόγω και μέσω της τηλεκπαίδευσης, θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμες όχι μόνο στη μαθητική τους ζωή αλλά και στην αντίστοιχη επαγγελματική τους στο μέλλον. Η όλη επαφή με την τεχνολογία μάλιστα μάλλον...άνοιξε την όρεξη για τη μεγαλύτερη ενσωμάτωσή της μέσα στις σχολικές τάξεις, ενώ το υβριδικό σύστημα βοήθησε αρκετούς μαθητές να αποδώσουν καλύτερα. 

 

Φυσικά το μεγάλο πρόβλημα της ψηφιακής αυτής επανάστασης είναι το κενό που μπορεί να δημιουργηθεί στις κοινωνίες που δεν έχουν όλοι τους πόρους ή την ευκαιρία να έχουν τα απαραίτητα τεχνολογικά προϊόντα ώστε να συμμετάσχουν σε αυτήν την κούρσα ταχύτητας. Ενημέρωση: 08-07-2021 08:06 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες