Οι μαθητές και οι φοιτητές μας παραμένουν άνθρωποι


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Οι εκπαιδευτικοί, πέρα από τη διδασκαλία και τη φροντίδα των εκπαιδευτικών και μαθησιακών θεμάτων, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχουν απέναντί τους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η πανδημία και η αναγκαστική μετάβαση στον διαδικτυακό και εξ'αποστάεως κόσμο έχει φέρει αλλαγές σε πολλά περισσότερα θέματα από ένα απλό διαδικτυακό μάθημα. 


Ένα από αυτά τα θέματα είναι και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Οι σχέσεις των παιδιών αυτών με τους φίλους τους και πόσο πασχίσουν να διατηρήσουν τις φιλίες τους ζωντανές μέσα από μια οθόνη, από ένα τηλέφωνο και από έναν υπολογιστή. Οι σχέσεις αυτές μπορεί να μην έχουν άμεση σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά επηρεάζουν και μάλιστα πολύ τα ίδια τα άτομα και την ψυχολογία τους, που με τη σειρά τους επηρεάζουν τον άνθρωπο στο σύνολό του και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς του. 

 

Οι έρευνες και οι μαρτυρίες που παρουσιάζονται στο σημερινό άρθρο δείχνουν πόσο σημαντικό είναι το θέμα αυτό και πώς οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει το λαμβάνουν υπόψιν τους και να προσπαθούν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά ώστε να βρουν λύσεις και να ξεπεράσουν τα εμπόδια της απόστασης, μέχρι να μπορέσουμε να βγούμε από την πανδημία. 

Ετικέττες: covid19, internet, teens


Ενημέρωση: 04-03-2021 08:29 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες