Οι "αντιστασιακοί" του Facebook...!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Περισσότεροι από 900 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ελέγχουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, αλλά ακόμη περισσότερα εκατομμύρια δεν έχουν διαδικτυακη παρουσία στο Facebook. Λένε ότι δεν το θέλουν, δεν το χρειάζονται. Λένε ότι ζούνε τη ζωή τους μια χαρά, χωρίς τους ξεχασμένους γνωστούς που το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου μερικές φορές "ανασταίνει" .


Το Facebook αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία των επιχειρήσεων. Ο δικτυακός τόπος είχε 1 εκατομμύριο χρήστες μέχρι το τέλος του 2004, το έτος που Mark Zuckerberg ξεκίνησε την ιστοσελίδα από το δωμάτιό του στο Χάρβαρντ. Δύο χρόνια αργότερα, είχε 12 εκατομμύρια, 500 εκατομμύρια μέχρι το καλοκαίρι του 2010 και 901 εκατ. ως τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με την εταιρεία. Το Facebook έχει ακόμα πολλά περιθώρια ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου οι άνθρωποι μόλις τώρα αρχίζουν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.


 


Παρόλα αυτά δύο στους πέντε Αμερικανούς ενήλικες δεν έχουν ενταχθεί στο Facebook, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Associated Press-CNBC. Μεταξύ αυτών, το ένα τρίτο ανέφερε την έλλειψη ενδιαφέροντος ή ανάγκης. Μερικοί δε θα ενταχθούν στο κοινωνικό δίκτυο, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή ή διαδίκτυο, ενώ άλλοι ανησυχούν για θέματα ιδιωτικότητάς, ή γενικά αντιπαθούν στο Facebook. Περίπου τα τρία τέταρτα των ηλικιωμένων δεν είναι στο Facebook. Αντίθετα,πάνω από το 1/2 όσων είναι κάτω των 35 ετών το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Ετικέττες: facebook, χρήση, άρνηση


Ενημέρωση: 18-05-2012 10:42 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις