Διαγωνισμός Συγγραφής στο ...Twitter!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Alberta γνωρίζοντας ότι οι φοιτητές τους ξοδεύουν πολλή ώρα στέλνοντας μηνύματα και δημοσιεύοντας tweets κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός με δημιουργικό τρόπο. Έτσι διοργανώνουν τον πρώτο Διαγωνισμό Συγγραφής Σύντομου Κειμένου στο Twitter.


Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου καλούνται να υποβάλουν ένα tweet που να περιέχει ένα ποίημα ή μια μικρή ιστορία. Το «τιτίβισμα» δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 140 χαρακτήρες ή για την ακρίβεια, τους 134, δεδομένου ότι πρέπει επίσης να περιλαμβάνει το hashtag # AUGSF (Augustana Short Form).


 


Οι καθηγητές αναζητούν ποιητικά κείμενα που είναι πνευματώδη και πλούσια σε εικόνες. Όσον αφορά στις ιστορίες, τονίζουν πως αν οι φοιτητές μπορούν να αρχίσουν και να ολοκληρώσουν μια ιστορία σε 134 χαρακτήρες, σίγουρα είναι μια ιστορία που θα ήθελαν να διαβάσουν. Στόχος του διαγωνισμού δεν είναι  μόνο να κάνει τους μαθητές να χρησιμοποιούν το Twitter εποικοδομητικά, αλλά και να προωθήσει τη γραφή τους στη δημόσια σφαίρα. Αφού αξιολογηθούν οι συμμετοχές, θα δοθούν δύο πρώτα βραβεία, ένα για την ποίηση και ένα για την ιστορία.



Ενημέρωση: 27-01-2012 07:56 (Δημιουργία: 26-01-2012 11:42) | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις