Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο- Ψηφιακές Δεξιότητες για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Yποδομές και υπηρεσίες του ΕΚΤ για την εκπαιδευτική κοινότητα


Κατηγορία: Σεμινάρια
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και η ομάδα Συμβούλων Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο "Ψηφιακές Δεξιότητες για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Yποδομές και υπηρεσίες του ΕΚΤ για την εκπαιδευτική κοινότητα", τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 (ώρες 16.00 - 17.30) μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.


Τo σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα πλέγμα από εργαλεία, περιεχόμενο και υπηρεσίες του ΕΚΤ για την επιστημονική τους επιμόρφωση και την κατάρτισή τους στη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Μέσα από σενάρια χρήσης, θα γνωρίσουν τις λειτουργικότητες και δυνατότητες που προσφέρει το SearchCulture.gr, ο Εθνικός Συσσωρευτής Ψηφιακού Πολιτιστικού Περιεχομένου, παίρνοντας έμπνευση για την αξιοποίησή του στην τάξη.  

 

Θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την Ψηφιακή Ικανότητα των Εκπαιδευτικών (DigCompEdu), ένα έγκυρο εννοιολογικό πλαίσιο που περιγράφει τι σημαίνει για τους εκπαιδευτικούς να είναι ψηφιακά ικανοί και παρέχει ένα γενικό πλαίσιο αναφοράς για την υποστήριξη της ανάπτυξης ψηφιακών ικανοτήτων των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ψηφιακή Εγκυκλοπαίδεια “Περί Βιβλιοθηκών - aboutlibraries.gr “ με σκοπό την κατανόηση της σημασίας του συγκεκριμένου έργου, της διάρθρωσής του και τη διερεύνηση του τρόπου αξιοποίησης του περιεχομένου του στην εκπαίδευση.

 

Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει μια καλή κατανόηση του πώς να αξιοποιούν τις υποδομές του ΕΚΤ για την επιμόρφωση και την επαγγελματική τους κατάρτιση, πώς να πραγματοποιούν έξυπνες αναζητήσεις σε ένα συσσωρευτή, τι σημαίνουν οι Άδειες Χρήσης Creative Commons και πώς μπορούν να ενσωματώνουν πρωτογενείς ψηφιακές πηγές στο μάθημα. Θα έχουν επίσης γνωρίσει το SELFIEforTEACHERS, το εργαλείο αυτό-αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Πλαισίου για την Ψηφιακή Ικανότητα των Εκπαιδευτικών.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ.

 

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επιμορφωτικό συνέδριο παρακαλώ επικοινωνήστε με την Έλενα Λαγούδη στο ΕΚΤ elena.lagoudi@ekt.grΤο σεμινάριο οργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα συμβούλων εκπαίδευσης Δωδεκανήσου (ΠΕ02, 04, 06, 11, 86). Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν από τους συμβούλους (επικοινωνία με κα Ευαγγελία Μουλά moulaevang@gmail.com).Ενημέρωση: 28-11-2023 14:59 | Αρχείο Κατηγορίας Σεμινάρια