Μαθητές του 21ου αιώνα


Κατηγορία: Πολυμέσα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.comΗ σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα αλλάζει συνεχώς δημιουργώντας έναν απαιτητικό κόσμο που χρειάζεται κάποιος πολύπλευρες ικανότητες και δεξιότητες για να ανταπεξέλσθει.
Η μάθησ και η εκπαίδευση χαρίζουν σε όλους τα βασικά εφόδια.
Η ψηφιακή εποχή και οι αλλαγές που η τεχνολογία έχει επιφέρει στη μαθησιακή διαδικασία έχουν εισαγει τον όρο ψηφιακός πολίτης του 21ου αιώνα.
με τον όρο αυτό αναφερόμαστε στις ειδικές δεξιότητες που ο πολίτης του μέλλοντος πρέπει να κατέχει προκειμένου να είναι ενεργό μέλος του κοινωνικού του συνόλου.
Ωστόσο, το βασικό ερώτημα που γεννιέται είναι αν το σχολείο προετποιμάζει τους μαθητές εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα εφόδια για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν.
Ο Tony Wagner αναρωτιέται ποιες είναι οι βασικές αρετές που θα έπρεπε το σχολείο να δίνει στους μαθητές εντάσσοντας έτσι μέσα στη λίστα δεξιότητες επικοινωνίας, ικανότητες κρίσης και προγραμματισμού κυρίως όμως ικανότητες χρήσης των δικτύων και των νέων τεχνολογιών.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Tony Wagner να αναλύει ποιες είναι οι βασικές επτά αρετές κατά τη γνώμη του που θα πρέπει να έχει ο πολίτης του 21ου αιώνα.


Ενημέρωση: 17-07-2013 00:59 | Αρχείο Κατηγορίας Πολυμέσα