Εκπαιδευτικοί και τεχνολογία


Κατηγορία: Πολυμέσα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.comΗ τεχνολογία είναι μέρος της ζωής μας τόσο ως τρόπος έκφρασης όσο πια και ως τρόπος επικοινωνίας και πληροφόρησης των περισσότερών θεμάτων που αφορούν τον καθένα από εμάς.
Για τον λόγο αυτό η τεχνολογία αποτελεί και έναν ολόκληρο διαφορετικό τρόπο μάθησης.
Η τεχνολογία θα πρέπει να διαχέεται σε όλο το εκπαιδευτικό μάθημα ως ένας ακόμα τρόπος παρέμβασης των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.
Ως εκπαιδευτικοί, γονείς ή μαθητές διατηρούμε την προσωπική μας γνώμη για τη χρήση της τεχνολογίας στη σχολική αίθουσα, ωστόσο είανι σημαντικό πως άλλοι συνάδερφοί μας έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και ποιά είναι τα δικά τους συμπεράσματα.
Συγκεκριμένα, ο Jorge Cubillos, συνεργάτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Delaware και συγκεκριμένα στο τμήμα Σπουδών Ξένων γλωσσών και Λογοτεχνίας χρησιμοποιεί την τεχνολογία στο μάθημά του ως μέθοδο για να διατηρεί την επικοινωνία των φοιτητών του.
Για τον λόγο αυτόν συνδυάζει διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα και συλλογικά εργαλεία με αποτέλεσμα οι φοιτητές τους να παρακολουθούν συγκεκριμένα v;ideo, να συμμετέχουν σε ομάδες και group στο Facebook και βέβαια να αναρτούν τις εργασίες τους και συγκεκριμένα σχόλια στο Wordpress ιστολόγιο τους.


Ενημέρωση: 01-11-2012 15:50 | Αρχείο Κατηγορίας Πολυμέσα