Σχολικά βιβλία και επαυξημένη πραγματικότητα


Κατηγορία: Πολυμέσα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.comΗ τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού σχεδιασμού εμπλουτίζοντας τον παραοσιακό τρόπο μάθησης και διδασκαλίας, προσφέροντας δυνατότητες για παραπάνω διαδραση και συμμετοχή στους μαθητές.


Το SchoolAR είναι μία εφαρμογή που θέλει να παρουσιάσει στους μαθητές, τα σχολικά βιβλία από μία άλλη διάσταση με τη χρήση των κινητών συσκευών τους και της κάμερας τα αντικείμενα από τις σελίδες των βιβλίων δεν είναι απλές εικόνες αλλά μία τρισδιάτατη προβολή.

Μπαίνοντας στο κεντρικό μενού της εφαρμογής, όπως αναφέρεται στον εκπαδιευτικό ιστοχώρο https://edu.ellak.gr/,  δίνεται η δυνατότηταστον χρήστη να πληροφορηθεί ποιες σελίδες (ΣελίδεςAR) του σχολικού βιβλίου έχουν εμπλουτιστεί με ψηφιακό υλικό, έτσι επιλέγοντας ΚάμεραAR από το αρχικό μενού της εφαρμογής ο μηχανισμός αναγνώρισης της εφαρμογής θα προβάλει στην οθόνη της κινητής συσκευής το ψηφιακό υλικό που μπορεί να είναι 3D αντικείμενα ή χρήσιμα βίντεο, πάντα σχετικό με το περιεχόμενο του μαθήματος. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι προσαρμοσμένη για το μάθημα της Πληροφορικής του ΓυμνασίΕνημέρωση: 11-04-2017 09:54 | Αρχείο Κατηγορίας Πολυμέσα