Πώς επηρεάζει η τεχνολογία τα παιδιά;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Οι αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στις ζωές μας είναι εξαιρετικά μεγάλες. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με την τεχνολογία δεδομένη και παρούσα σε κάθε πτυχή της ζωής τους, δύσκολα μπορούν να καταλάβουν αυτές τις αλλαγές. Οι μεγαλύτεροι όμως μπορούν εύκολα να κάνουν τις συγκρίσεις.


Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά κάτω των 2 ετών περνούν διπλάσιο χρόνο στην τηλεόραση από ένα βιβλίο ενώ το 73% των γονέων λέει ότι το παιδί τους πρέπει να μειώσει τον χρόνο που βλέπει τηλεόραση. Το 43% των γονιών ακολουθεί τα παιδιά τους στα κοινωνικά δίκτυα ενώ το 79% των δασκάλων λέει ότι τα χρησιμοποιεί μέσα στην τάξη.


 


Βλέπουμε λοιπόν ότι τα παιδιά επηρεάζονται από την τεχνολογία και στην οικογενειακή τους ζωή, στην εκπαίδευσή τους αλλά και στον τρόπο που περνούν τον χρόνο τους. Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν είναι πολλοί και βλέπουμε ότι η ανησυχία είναι έκδηλη για το κατά πόσον τα παιδιά είναι ικανά να τους αναγνωρίσουν και να τους αντιμετωπίσουν.Ενημέρωση: 30-04-2014 07:28 (Δημιουργία: 29-04-2014 17:02) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα