Εκθέματα με αφηγήσεις


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η αφήγηση είναι μία πανάρχαια συνήθεια και μία διαδικασία μέσα από την οποία οι άνθρωποι μαθαίνουν, διασκεδάζουν , εκπαιδεύονται, παρηγορούνται κυρίως όμως αισθάνονται.


Η αφήγηση δεν περιορίζεται μόνο στα παραμύθια ή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Άλλωστε όλα στη ζωή μας είναι αφήγησηση. Στις μέρες μας η αφήγηση έχει μελετηθεί με ποιον τρόπο μπορεί να ενδυναμώσειτ η διαδικασία μάθησης και εκπαίδευσης,με ποιον τρόπο μπορεί να συντελέσει στη συναισθηματική εμψύχωση του ασθενή στην ιατρική και βέβαια πως μπορεί να μετατρέψει χώρους όπως το μουσείο σε αλληλεπιδραστικά περιβάλλοντα μάθησης και ενέργειας.
Στο άρθρο που δημοσίευσε η ομάδα του Mitchell Museum αναφέρεται ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε η αφήγηση σε αυτό το Μουσείο. Συγκεκριμένα, η νεά έκθεση που παρουσιάζουν με τίτλο “Storytelling: Inspiring Traditions for Generations” έχει ως στόχο με την χρήση της αφήγησης και δυναμική εικόνα των εκθεμάτων να παρτουσιαστεί η αμερικάνικη ιστορία με μία διαφορετική προσέγγιση από τη συνηθισμένη.
Μέσα από αντικείμενα και κούκλες που χαρακτηρίζονται ως Storyteller doll η καθημερινή ζωή των Ινδιάνων αλλά και οι συνήθειες, η ιστορία και ο τρόπος ζωής τους ζωντανεύουν και γίνονται γνώση με ευχάριστο τρόπο για τα παιδιά που επισκέπτονται το Μουσείο.



Ενημέρωση: 27-01-2014 08:39 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα