Εκδότης από τα πέντε


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η διαδεδομένη χρηση των κινητών συσκευών αλλά και συγκεκριμένα του Ipad είναι διαδεδομένη σε πολλά σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών και βέβαια στο γεγονός αυτό είναι και η αντίθεση πολλών που συμφωνούν ή διαφωνούν υποστηρίζοντας πως πολλές φορές πιο παραδοσιακές τεχνικές διδασκαλίας είναι ορθότερες και αποδοτικότερες.
Στο άρθρο του Dan Kemp αναφέρεται σε μία περίπτωση ορθής, δημιουργικής και άκρως καινοτόμου χαρακτήρα όπου ένα παιδί μόλις πέντε ετών έγραψε και εξέδωσε ψηφιακά το βιβλίο του. Το 2012 ο John Tambunan έγινε ένας από τους νεότερους εκδότες στον ψηφιακό βιβλιοπωλείο της Apple στο Apple’s iBookstore.
Μάλιστα το βιβλίο του με τον τίτλο "Little Fish" (Το μικιρό ψάρι) έχει διαβαστεί σχεδός 7.800 φορές σύμφωνα με τα στατιστικά του συγκεκριμένου ιστοχώρου.
Το μικρό αγόρι συχνά ανέφερε στη μη΄τερα του πόσο του άρεσε και πηγαίνει στη λίμνη κοντά στο σπίτι του και συγκεκριμένα διασκέδαζε τόσο πολύ που ήθελε αυτή του την ιστορία και την πραγματικότητα να τη μοιραστεί δημιουργώντας μία ιστορία.
Έτσι το παιδί δημιούργησε την ιστορία του και την έγραψε, έβγαλε με τη βοήθεια και τη συνοδεία της μητέρας του φωτογραφίες με το iphone και μαζί δημιούργησαν όταν ολοκλήρωσαν το υλικό το βιβλίο με την εφαρμογή Book Creator.
Έτσι έγραψε το κείμενο και επέλεξε τις προτάσεις για κάθε εικόνα με τη βοήθεια της μητέρας του αλλά και ηχογράφησε κάθε κείμενο ώστε να λειτουργεί παράλληλα και ως audiobook.
Στη συνέχεια εξέδωσαν το βιβλίο στο iBookstore έτσι ώστε να μπορεί να το μοιρατεί με φίλους και συμμαθητές. Η όλη διαδικασία εμπλέκει ενεργά το παιδί σε μία δημιουργική χρήση της τεχνολογίας αλλά και σε μία χρήση όπου το παιδί από μικρή ηλικία συνδυάζει το τεχνολογικό μέσο με την επικοινωνία και τη δημιουργία.
Η απλότητα και αμεσότητα του κειμένου αλλά και του φωτογραφικού υλικού έκανε το βιβλίο αγαπητό σε μεγάλο αριθμό παιδιών που κατεβάζουν την ιστορία για ανάγνωση.


Ενημέρωση: 18-12-2013 14:39 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα