Ιστορικό των συλλογικών μέσων


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Τα συλλογικά μέσα ή όπως συχνά αποκαλούνται τα νέα ψηφιακά μέσα έχουν πλέον καταλάβει την καθημερινότητά μας, έχουν κατακτήσει τον προσωπικό ή εργασιακό μας χώρο και χρόνο και πλέον έχουν κερδίσει σημαντικό μέρος των συζητήσεων μας αφού αποτελούν σημεία αναφοράς σε πολλά θέματα.
Η χρήση τους είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, είτε για ενημέρωση η διασκέδαση, είτε για πληροφόρηση, είτε απλά ως μία συνήθεια του ελεύθερου χρόνου. Ιστολόγια, μέσα και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες, σχόλια όλα αυτά πλέον ή κάποιο από αυτά εντάσσεται στο 24ωρο του σύγχρονου ανθρώπου.
Πώς όμως ξεκίνησαν τα συλλογικά μέσα και πότε. Οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει τη χρήση του δημοφιλές κοινωνικού δικτύου Facebook με την απαρχή και των κοινωνικών δικτύων. Ωστόσο το πολύ ενδιαφέρον Infographic που ακολουθεί και αναδημοσιεύτεαι από τον Jeff Dunn στον εκπαιδευτικό ιστοχώρο Edudemic μας γυρίζει πίσω στον χρόνο και στην ανάπτυξη το κοινωνικών δικτύων και συλλογικών μέσων από το 1969.
Μία αναδρομήκαι μία ιστορική εξέλιξη των νέων ηφιακών μέσων μέσα στον χρόνο.


Ενημέρωση: 10-07-2013 14:24 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα