Αποκλειστικά e-books


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Ο ψηφιακός γραμματισμός στις μέρες δεν αποτελεί πλέον ένα καινοτόμο ρεύμα εκπαίδευσης αλλά μία πραγματικότητα όπου όλο και πιο συχνά παρατηρούνται χώρες που υιοθετούν εκσυγχρονισμένες τεχνολογικά μεθόδους μάθησης.


Ειδικότερα, τα e-books θα αντικαταστήσυν τα παραδοσιακά φύλλα εργασίας, τα βιβλία, τα τετράδια σημειώσεων και βέβαια τις φωτοτυπίες αφού το πιλοτικό πρόγραμμα που διήρκησε δύο χρόνια στην Ιρλανδία με συνεργασία του οργανισμού Educational Company of Ireland (Edco)στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Όπως ανακοινώθηκε έχει ήδη ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση σε κάποιες τάξεις της πρωτοβάθμιας και έτσι οι μαθητές με το νέο έτος θα πηγαίνουν σχολείο με το ηλεκτρονικό τους βιβλίο.
Σύμφωνα με τον οργανισμό Edco τα ηλεκτρονικά του βιβλία (e-books) χρησιμοποιήθηκαν συνολικά από πάνω από 4,000 μαθητές και φοιτητές στην Ιρλανδία οι οποίοι για τη μελέτη και τις εργασίες τους επισκέφθηκαν πάνω από 100 e-titles που περιείχαν 8,000 διαδραστικές εφαρμογές κάτι που αποδεικνύει πως η χρήση των e-bool δεν σημαίνει πως οι μαθητές δεν μελέτουν και μάλιστα με συνέπεια απλά διευκολύνει την εύρεση πηγών και βιβλίων. Τα συγκεκριμένα βιβλία που χρησιμοποιήθηκαν είναι διαθέσιμα σε εκδόσεια για τις πιο γνωστές συσκευές όπως για iPads και φορητούς υπολογιστές (laptops), προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των μαθητών- φοιτητών.



Ενημέρωση: 06-09-2012 07:55 (Δημιουργία: 05-09-2012 22:20) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα