Το Ινστιτούτο του Παιχνιδιού!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το Ινστιτούτο του Παιχνιδιού (Institute of Play) είναι πολύ γνωστό για τη δράση του και την υποστήριξή του στη χρήση των παιχνιδιών για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ακόμα και μέσα στην τάξη. Το Ινστιτούτο λοιπόν, δημιουργεί το GlassLab (Games Learning and Assessment Lab) το οποίο θα δημιουργεί το ίδιο τα παιχνίδια αυτά.


Αυτά τα παιχνίδια, τα λεγόμενα serious games, θα δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες πριν να γίνουν διαθέσιμα σε όλους. Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι οι δάσκαλοι θα συμμετέχουν ενεργά στην δημιουργία των παιχνιδιών αυτών, καθώς αν το παιχνίδι-που είναι ένα εργαλείο- δεν τους είναι εύχρηστο, τότε δεν θα μπορέσουν να το «διδάξουν» και στα παιδιά.


 


Οι ειδικοί του Ινστιτούτο υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλά κενά στην τεχνογνωσία και στην έρευνα γύρω από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και αυτά τα κενά έχουν σκοπό να καλύψουν. Όπως αναφέρει και ο συγγραφέας του άρθρου, τα παιχνίδια αυτά δεν είναι μόνο εργαλεία αλλά αποτελούν και το ερέθισμα να σκεφτούμε από το μηδέν την εκπαιδευτική διαδικασία.



Ενημέρωση: 30-08-2012 06:25 (Δημιουργία: 29-08-2012 16:44) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα