Το Twitter εκπαιδεύει


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Πολλές φορές σε διάφορα άρθρα και αναρτήσεις έχουμε αναζητήσει τα καλύτερα εκπαιδευτικά συνεργατικά εργαλεία και δίκτυα αγνοώντας πολλές φορές πως όλα είναι εν δυνάμει εκπαιδευτικά εργαλεία αφού αποτελούν μέσο έκφρασης παιδιών, εφήβων και νέων.


Στο άρθρο της η Kristi Munno  "υπερασπίζεται" τις εκπαιδευτικές ιδιότητες του Twitter αφού σύμφωνα με την ίδια η χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου στη σχολική αίθουσα μπορεί να ενισχύσει τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών.


Είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει τη συζήτηση ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και μετά τη λήξη του μαθήματος και την αποχώρηση τους από την σχολική αίθουσα.


Η συζήτηση αυτή και η αναζήτηση υλικού σχετικά με κάποιο θέμα αλλά και η έκφραση απόψεων δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά όρια της εκάστοτε τάξης, σχολείου ή πανεπιστημίου αλλά επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά με τη χρήση hastags.


Μία ακόμα λειτουργία του Twitter είναι η επικοινωνία και το άνοιγμα που επιτρέπει προς τους γονείς, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται για τα σχέδια εργασίας του σχολείου αλλά και τις εκδηλώσεις του.


Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ένα κομμάτι της εκπαίδευσης εφόσον και οι εκπαιδευτικοί υιοθετήσουν τη χρήση και την αξιοποίηση τους.



Ενημέρωση: 28-05-2012 08:02 (Δημιουργία: 27-05-2012 20:51) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα