Μία άλλη ματιά για τη χρήση των ψηφιακών μέσων


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Σε πολλές αναρτήσεις και άρθρα που έχουν δημοσιευθεί αναφέρεται η γνώμη των εκπαιδευτικών, των γονέων ή και των επίσημων κρατικών φορέων για τη χρήση και την ένταξη των νέων τεχνολογιών στο χώρο της εκπαίδευσης. Σπάνια αναφέρεται η γνώμη των φοιτητών και πως οι ίδιοι θα ήθελαν να χρησιμοποιείται η τεχνολογία στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο.
Το 2010 η Maddison, μία φοιτήτρια από την Αυστραλία έγραψε ένα άρθρο για τις Νέες Τεχνολογίες και για το πως η χρήση τους ανοίγει νέους δρόμους επικονωνίας, γνώσης, εργασίας αλλά και πως βλέπει η ίδια τη νέα αυτή πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Όταν το έγραψε ήταν μαθήτρια και τώρα 18 μήνες μετά είναι φοιτήτρια άραγε έχει την ίδια γνώμη;
Η ίδια στον πρόλογό της αναφέρει πως τότε οι προσδοκίες και η εκτίμηση που είχε για τα ψηφιακά μέσα ήταν πολύ υψηλά και πως τώρα αν και η τεχνολογία διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητά της από τότε τη θεωρεί ως μία συνηθισμένη καθημερινή ασχολία.
Η ανάγνωση των δύο αυτών αρθρών σε διαφορετική χρονική στιγμή από το ίδιο άτομο ουσιστικά σκιαγραφεί το πέρασμα δύο εποχών και συγκεκριμένα την πλήρη αποδοχή που κέρδισε η τεχνολογία στα πρώτα της βήματα σε σχέση με την αναστοχαστική διάθεση που έχουμε όλοι πια απέναντί της.


Ενημέρωση: 06-04-2012 01:19 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα