Εκπαιδευτικά "τιτιβίσματα"


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η αληθεία είναι πως πλέον η χρήση των ψηφιακών μέσων αλλά και των συλλογικών εργαλείων σε συνδυασμό με τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργούν νέες τάσεις στην εκπαίδευση γνωρίζοντας από πολλούς πια μία θετική αντιμετώπιση.
Τα ιστολόγια και οι συνεργατικές σελίδες γραφής δηλαδή τα wiki έχουν κερδίσει την αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και από τους γονείς αφού θεωρούν πως είναι ασφαλή μέσα αλλά και μέσα που προάγουν τον γραπτό λόγο και έκφραση.
Προσφάτως όμως αρχίζει να κερδίζει τον εκπαιδευτικό σεβασμό και το "λακωνικό" twiiter.
Στο άρθρο του ο Jacqui Murray αναλύει τους βασικούς λόγους για τους οποίους θωρεί το twiiter ως ένα πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο.
Οι λόγοι που εντοπίζει αριθμούνται στους 13 και είναι βασικό ότι ανάμεσα σε αυτούς τονίζει πως οι μαθητές και οι φοιτητές μαθαίνουν "διαδικτυακούς τρόπους" αφού αποδίδουν την απαραίτητη αναγνώριση και αναφορά στην πηγή που παρουσιάζουν, μαθαίνουν να είναι συνοπτικοί και περιεκτικοί αφού έχουν μόνο 140 χαρακτήρε να εκφράσουν αυτό που θέλουν πάνω σε κάποιο ζήτημα και βέβαια το Twitter δεν δημιουργεί το φόβο της "λευκής σελίδας" όπου ο μαθητής καλείται να δημιουργήσει ένα κείμενο μεγάλης έκτασης.


Ενημέρωση: 29-03-2012 10:17 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα