Συλλογικά μέσα και σχολείο


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η χρήση των συλλογικών μέσων και κυρίως των κοινωνικών δικτύων από τους μαθητές και τους εφήβους ανά τον κόσμο είναι γεγονός. Επίσης, δυστυχώς είναι και γεγονός πως πολλές φορές παρατηρείται και διαδικτυακή παραβατική συμπεριφορά σε σελίδες κοινωνικές δικτύωσης.
Πόσοι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με τον όρο ROTFL; Οι περισσότεροι έφηβοι γνωρίζουν πως είναι τα ακρωνύμια για την έκφραση ελληνιστή "έχω πέσει κάτω από τα γέλια" (Rolling On The Floor Laughing), μία έκφραση που χρησιμοποιείται συχνά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όταν μία ομάδα εφήβων αναφέρεται κοροϊδευτικά ή προσβλητικά για μία άλλη ομάδα.
Στη σχολική περιοχή του Ντόβερ, το Διοικητικό Συμβούλιο Παιδείας κατέθεσε πρόσφατα ένα νέο μέτρο που θα απαγόρευε στους φοιτητές να κάνουν αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο εις βάρος ομάδων ή ατόμων με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο, ή τη χώρας καταγωγής. Όπως σημειώνει στο άρθρο της η Eileen Smith Dallabrida, ο διευθυντής του συμβουλίου, είπε πως αναθεώρησαν το συγκεκριμένο μέτρο όταν έλαβαν μία επιστολή από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) του Delaware ποου υποστήριζε πως αυτό το μέτρο στερεί από τους φοιτητές το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.
Δημιουργήθηκε, λοπόν, μία διαμάχη για το αν πρέπει να επιτρέπεται να εκφράζονται οι νέοι και ι φοιτητές με όποιο τρόπο επιθυμούν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ή αν πρέπει να ισχύει κάποιος κανόνας ως μέτρο για την ώρα που βρίσκονται εντός του σχολικού χώρου, όπως ναναμόρφωσαν το μέτρο στο συγκεκριμένο σχολείου.
Πολλοί εκπαιδευτικοί όπως ο Ruth Carter που χρησιμοποιούν και οι ίδιοι τα συλλογικά μέσα εντός και εκτός σχολικής τάξης αντέταξαν το επιχείρημα πως τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται από νωρίς στη σωστή χρήση των μέσων αυτών και όχι απλά να τους απαγορεύεται να τα χρησιμοποιήσουν.
Στο άρθρο της Eileen Smith που ακολυθεί μπορείτε να διαβάσετει όλες τις πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.


Ενημέρωση: 22-12-2011 10:43 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα