Αντιστεκόμαστε στην ... αφηρημάδα και όχι μόνο!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Από τα μεγαλύτερα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων είναι η αφηρημάδα, η αναβλητικότητα, η διάσπαση προσοχής των μαθητών τους και πολλά άλλα. Αυτά έτσι και αλλιώς έχουν να τα αντιμετωπίσουν και στις τάξεις διά ζώσης, φανταστείτε σε τι βαθμό έχουν να τα αντιμετωπίσουν στις διαδικτυακές τάξεις. Και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, μπορεί να τα κάνουν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί!


Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, για κάθε εκπαιδευτικό, να γνωρίζει κάποιες στρατηγικές που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους μαθητές του να μπορέσουν να συγκεντρωθούν καλύτερα σε αυτό που κάνουν και τελικά να μάθουν καλύτερα. Μάλιστα, αυτές οι στρατηγικές μπορεί να είναι κάτι που εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη ζωή μας και όχι μόνο στα εκπαιδευτικά θέματα. 

 

Δείτε στο σημερινό άρθρο 13 τέτοιες στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές μας να συγκεντρωθούν καλύτερα σε αυτό που κάνουν. Οι στρατηγικές αυτές είναι εξαιρετικά απλές και, το σημαντικότερο, λογικές. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εφαρμοστούν από όλους αλλά να γίνει και κατανοητό γιατί πρέπει να τις εφαρμόσουμε, ώστε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε. 

Ετικέττες: students, elearning, class, studying


Ενημέρωση: 15-04-2021 09:44 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα