Tips για να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή στο διαδίκτυο


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η 9η Φεβρουαρίου αποτελεί την παγκόσμια ημέρα για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο και, βλέποντας την τεχνολογία να γίνεται απαραίτητο εργαλείο σε όλο και περισσότερους τομείς, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να μάθουμε όσο πιο πολλούς τρόπους μπορούμε για να προστατέψουμε τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας που είναι τα παιδιά. 


Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι οι συμβουλές και οι οδηγίες για την προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου αρχίζουν να αφορούν όλο και μικρότερες ηλικίες. Στο σημερινό άρθρο θα δείτε ότι υπάρχουν tips ακόμα και για παιδιά κάτω των 5 ετών, που δεν είναι περίεργο αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα τα παιδάκια βρίσκονται με ένα κινητό και με ένα tablet για να μάθουν, να ψυχαγωγηθούν και να απασχοληθούν.

 

Το διαδίκτυο είναι ένα ισχυρό εργαλείο που έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Η θέση του θα εδραιώνεται περισσότερο με το πέρασμα των ετών, ενώ οι αλλαγές στη χρήση του και στα στοιχεία του θα είναι τόσο γρήγορες που δύσκολα θα μπορούμε να ακολουθήσουμε αν δεν είμαστε πλήρως ενημερωμένοι. Η σωστή ενημέρωση και η συζήτηση με τα παιδιά μας είναι τα πρώτα και βασικότερα βήματα για μία υγιή σχέση με το εργαλείο αυτό.

Ετικέττες: safety, internet, tips, children


Ενημέρωση: 11-02-2021 09:03 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα