Τι πρέπει να ξέρουν οι μαθητές μας πριν τελειώσουν το σχολείο;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση μπορεί για κάποιους να είναι προφανής. Και είναι, όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα που άπονται της ακαδημαϊκής κατάρτισης ή και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Είναι όμως άξιο απορίας πώς τα παιδιά μετά από 12 χρόνια στο σχολείο δεν ξέρουν πώς να απαντήσουν σε πιο απλές αλλά πιο βαθιές ερωτήσεις που έχουν σημασία για όλες τις πτυχές της ζωής τους. 


Στο σημερινό άρθρο θα βρείτε 50 ερωτήσεις, όχι τόσο προφανείς, που οι μαθητές σας θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσουν τελειώνοντας το σχολείο. Ερωτήσεις που θα τους βοηθήσουν να βρουν και να κατανοήσουν τον εαυτό τους, δίνοντάς τους ταυτόχρονα γερές βάσεις για να κάνουν καλύτερες επιλογές για τη ζωή τους. 

 

Οι παρούσες συνθήκες, με τα διαδικτυακά μαθήματα και τα άπειρα εργαλεία που τα συνοδεύουν, είναι ιδανικές για να μπορέσουν αυτές οι ερωτήσεις (και οι συζητήσεις που τις ακολουθούν) να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε μάθημα με οποιοδήποτε θέμα. Δείτε τις και επιλέξτε όσες θεωρείτε ότι ταιριάζουν πιο πολύ στα μαθήματα και τους μαθητές σας και ανακαλύψτε έναν άλλον, διαφορετικό, κόσμο γνώσης. Πιο εσωτερικής αλλά πολύ πιο χρήσιμης. 

Ετικέττες: school, students, question


Ενημέρωση: 29-10-2020 08:18 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα