Πώς παρακολουθούμε την ψυχική υγεία των μαθητών μας εξ'αποστάσεως;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Όλοι οι εκπαιδευτικοί ξέρουν να ξεχωρίζουν τα ανησυχητικά σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι κάποιο παιδί στην τάξη τους μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα που αφορά την ψυχική του υγεία. Οι κινήσεις του ή η έλλειψη αυτών, ο τρόπος συμπεριφοράς του, ο τρόπος που μιλάει και αλληλεπιδρά με τους συμμαθητές του είναι σημάδια που ένας δάσκαλος μπορεί να δει έγκαιρα και να προλάβει τα χειρότερα. 


Τι γίνεται όμως τώρα που ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων μπορεί να γίνεται διαδικτυακά και έχει χαθεί η επαφή αυτή;

 

Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να βρείτε κάποια σημάδια στα οποία πρέπει να δώσετε βάση ώστε να δείτε αν οι μαθητές σας δυσκολεύονται. Κάποια από αυτά τα σημάδια μπορεί να συναντώνται και στην πραγματική ζωή, πχ. να αντιμιλάνε ή να μη μιλάνε καθόλου. Άλλα όμως σημάδια, όπως η άρνηση να ανοίξουν την κάμερά τους ή η αδύναμη βραχύχρονη μνήμη μπορεί να είναι καμπανάκια κινδύνου ότι κάτι δεν πάει καλά. Ακόμα, είναι χρήσιμο να μπορείτε να βλέπετε τους λογαριασμούς τους στα social media καθώς αποτελούν καθρέφτη της ζωής τους.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι σε θέση να δούν αυτά τα σημάδια και να ξέρουν πώς να τα αντιμετωπίσουν πριν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο. 

Ετικέττες: mental health, online learning, virtual


Ενημέρωση: 15-10-2020 08:20 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα