Κρατάμε τον...σχολικό ρυθμό για να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα σχολεία είναι πλέον κλειστά αρκετές ημέρες. Ο όποιος ενθουσιασμός των πρώτων ημερών και οι επιπλέον απαγορεύσεις έρχονται να δυσκολέψουν την καθημερινότητα και κυρίως τις αντοχές παιδιών και γονιών. Η διαδικτυακή διδασκαλία θα μπει για τα καλά στη ζωή μας αλλά τί μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε έναν ρυθμό...σχολείου μέσα στο σπίτι ώστε να υπάρχει μια "αίσθηση ρουτίνας" που θα φέρει ηρεμία και πράγματα να έχουμε να κάνουμε και να περιμένουμε. 


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο νέος ρόλος των γονιών που πλέον γίνονται στενοί συνεργάτες των δασκάλων και καλούνται να βοηθήσουν τα παιδιά τους, ειδικά τα μικρότερα, σε θέματα τα οποία δεν γνωρίζουν. Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί το ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο στο σπίτι. Το σημαντικό είναι τα παιδιά να μην αισθάνονται απομονωμένα από τον περίγυρό τους, να διατηρούν την επικοινωνία με τους δασκάλους τους και τους συμμαθητές τους και να έχουν την υποστήριξη που έχουν ανάγκη.

 

Δείτε στο σημερινό άρθρο έναν πολύ ωραίο οδηγό υποστήριξης σε γονείς και εκπαιδευτικούς για την νέα μας καθημερινότητα. Σημαντικές συμβουλές, συγκεκριμένες οδηγίες και κυρίως ιδέες για να κάνουμε αυτές τις δύσκολες ημέρες λίγο πιο ευχάριστες. 

Ετικέττες: convid19, studying, elearning


Ενημέρωση: 19-03-2020 08:24 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα